Rectificatie

In mijn voorgaande bericht kon je lezen dat de Japanners graag in de trein deden SMS’en en daar moet ik op terug komen of beter gezegd een rectificatie doen. In Japan kennen ze namelijk het woord SMS’en niet eens meer. Tegenwoordig mailen ze alleen maar naar elkaar. Je kan wel SMS’en maar dat is weggemoffeld in het menu en ook nog eens hartstikke duur (iets van bijna een €1 per bericht). En mailen kan je onbeperkt doen voor iets van €3 per maand.

Daar kwam ik namelijk achter omdat ik een prepaid gekocht had wat trouwens een hoop moeite gekost had omdat je ze bijna nergens kan krijgen en als je het vraagt bij een telefoon zaak, dan wordt je bijna uitgelachen. :rofl: In ieder geval uiteindelijk had ik een winkeltje gevonden die prepaid deed verkopen en had dan ook meteen één aangeschaft. En ik moet eerlijk bekennen dat mobieltjes die bij een abonnement komt niet alleen high-tech zijn (zelfs de iPhone is hier achterhaald) maar de prepaids ook. Al zijn deze wat minder geavanceerd dan de abbo’s maar toch. In Nederland zou je voor deze telefoon een paar honderd euro kwijt zijn en hier was hij met €25 euro beltegoed its van €65. Daarnaast kan je weinig beginnen met een Nederlandse mobieltje of je moet 3G hebben anders kom je namelijk niet ver hier. Dat is namelijk het enigste netwerk dat ze kennen en waarschijnlijk hebben ze zelfs nog een nieuwere netwerk (4G?) in lucht zitten. :detective:

Hierbij dus mijn rectificatie en Japan excuses voor mijn achterstallige kennis in de techniek. :blushing:

Voor de rest ben ik van de week nog naar wat tempels (buiten Tokyo) geweest en heb ik leuke buurten gezien van Tokyo. Zo was ik van het weekend in Shibuya en dat blijkt een van drukste buurten te zijn en je komt er allerlei mensen tegen (zoals video-game-girls / manga-girls, rock-girls en meer van dat volk met aparte kleding. Moet nog steeds wat foto’s van ze maken, dus dat houden jullie nog tegoed van me. ;) De mode is ook erg goed hier, tenminste van de vrouwen want af en toe zie je kerels rond lopen en dan moet je eerst goed kijken of het wel een kerel is of niet. Heel appart. :P Wat dan ook erg leuk is om te vermelden is dat vrouwen een soort van halve sok hebben dat gemaakt is van dezelfde stof als lingerie en heeft dan ook dezelfde motiefachtig iets erin zitten. Ow en natuurlijk ook de benen en rokjes hier. Prachtig gewoon ( :yummie: ), ik snap nu ook wel waarom er vrouwen-wagons zijn in treinen en subways. Elk jaar, zodra het een beetje mooi weer wordt slaat het bij een groot aantal mannen de hormonen op hol en omdat het altijd druk is met het openbaar vervoer wordt er bij veel de vrouwen in de billen geknepen, vandaar dat ze die wagons hebben ingevoerd. :lol:

Edo Castle Bloemen die groeien aan bomen

Het is ook erg apart om te zien dat ik niet bij de menigte past. Afgelopen zondag was het heel erg. Een heel hoop mensen waren naar mij aan het zwaaien, groette mij of keken mij na. Door de lengte, blond haar en blauwe ogen ben ik schijnbaar uniek en het lijkt wel alsof ik beroemd ben doordat iedereen aan het zwaaien is. :stud:

Edo Castle van de andere kant Yoko en ik

De tempels hier zijn erg prachtig en de bomen met bloemetjes erin zijn erg leuk om te zien. De Japanners eren dan ook beide doordat ze bidden voordat ze een tempel bezoeken (wat nog steeds in overvloed gedaan wordt en een hoop schoolreisjes zijn door het land heen) en de sakura die ze op de ¥100 munt hebben staan.

Kamakura tempeltje Japanse studenten

Wat ook erg vreemd is om aan te zien is dat er op elke hoek van de straat een automaat staat met blikjes, sigaretten, ijsjes, enz. echt overal gewoon. En blijkbaar worden die dingen ook elke week een paar aangevuld, ik weet zeker dat het in Nederland geen succes zou hebben, maar hier wel? En ander raar iets is dat er een paar keer week een of andere rare wagen voorbij rijdt die propaganda uitzend voor het volk. Zou je eigenlijk niet verwachten omdat het een democratisch land is, maar aan de andere kant is het ook wel te begrijpen omdat ze nog steeds een keizer hebben als staatshoofd.

Shibuya crossing Drukke overgang Shibuya

Voor de rest heb ik een hoop schrift tekens geleerd de afgelopen twee weken. Volgende week dinsdag heb ik dan ook mijn eerste tentamen en zal ik de aankomende dagen flink aan de slag moeten om ze proberen te onthouden. :frantic: De taal zelf steekt redelijk structureel in elkaar en is dan ook met een beetje moeite onder de knie te krijgen, het probleem is alleen dat 3000 + 46 + 46 karakters zijn om te leren. Ondertussen ken ik nu de eerste 46 + nog een aantal van de volgende 46 en langzaam klinkt Japans niet meer als een taal van een andere wereld. Er zit dus vooruitgang in. :yay:

Kamakura steen Wensbordjes Kamakura

Ik miste nog iets bij mijn vorige berichten en dat waren reacties. Hoe komt het dat de meeste ineens bescheiden zijn geworden met reacties plaatsen? :huh: En voor degene die mij een SMSje mailtje willen sturen naar mijn mobiel dan kan je het doen naar het volgende adres: mobile at muddle.nl ;)

7 thoughts on “Rectificatie”

  1. ha broertje,

    zo te horen vindt je het wel leuk daar,
    al die aandacht van die mensen. :)
    maar pas wel op dat je niet naast je schoenen gaat lopen van al die aandacht.
    :p
    en hoe is het om weer in de school banken te zitten en om te leren?
    nou ik ben blij dat ik het niet meer hoef.
    nou veel succes met je tentamen en leer ze.
    hoe is het eigenlijk bij het gezin zijn het een beetje leuke mensen?

    veel plezier,

    groetjes ramon en joan b)

  2. hoi rick
    leuk dat je het naar je zin hebt veel succes met je tentamens zal best wel moeilijk zijn maar dat lukt jou wel en niet zo naar de benen van de meisjes kijken je moet ook naar de gezichten kijken veel leuker denk ik nou veel plezier nog en ik kom gauw weer op muddle groetjes bianca :p :p :) :) :)

  3. hey old boy , het gaat volgens mij weer goed met de vrouwen zo te lezen.
    Zolang de studie daar niet onder te lijden heeft moet het goed komen nietwaar hahahahahahaha.
    Hoe gaat het in het gast gezin daar hoor ik niets van?
    Maar daar zal het wel goed vertoeven zijn.
    Veel plezier en studeer ze.
    Gr Papa en Hendrien.

  4. Hee Rick!

    Het blijft echt bizar hoe erg ze daar op de mobiele technologie gefocust zijn zeg… dat zelfs SMS’en of een simpel mobieltje scoren bijna onmogelijk zijn :D Het lijkt me ook wel cool om al die high-tech mobieltjes te zien. Volgens mij was er in Japan al vijf jaar geleden een mobieltje van Sharp die een camera van 5 MP had – dat terwijl het in Europa toen al heel wat was als je een VGA cameraatje op je telefoon had :rofl: Ik heb op Wikipedia even vluchtig over 4G gelezen, wel cool zeg. Ik ben benieuwd wanneer dat ook in de rest van de wereld wordt toegepast!

    Je moet inderdaad eens foto’s posten van mensen die aan de verschillende mode-trends daar meedoen, ik verbaas me altijd weer als ik foto’s zie van hoe extreem ze er daar in zijn :D
    Trouwens, die stadsfoto’s tegen het einde van je bericht: als je de thumbnails niet zou uitvergroten zou je serieus denken dat het foto’s van Times Square in New York zijn! Grappig :)
    En tot slot, Mr. Big-In-Japan [ ;) ], begin je de Japanse tekens dan al als echte letters / woorden te zien? Dat lijkt me namelijk altijd zo lastig bij talen die gebaseerd zijn op pictogram-achtige alfabetten – als je zo’n teken ziet, heb je geen flauw idee hoe je zoiets moet uitspreken, terwijl je je nog iets kan voorstellen wanneer je een woord ziet in een abc-taal…

    Tot Muddle-s!

  5. Hoi Rick. Eindelijk je berichtje op mijn gemak gelezen. Leuk. :d Ik heb ook met verbazing :o naar je foto’s gekeken. Wat een hoop volk bij elkaar. Nou zal dat wel hetzelfde zijn als bij ons in Amsterdam of zo maar daar kom ik niet dagelijks. Tot de volgende muddle en groeten van je vader. Hendrien.

  6. hey broer

    zo telezen heb je goed naar je zin daar
    en is dat meisje waar je mee op de foto
    staat je nieuwe vriendintje of je
    klas genotje ;)
    je hebt mooie foto’s gemaakt daar
    vooral van die bloem die is heel mooi
    dus je kent al een paar woorden van japan
    en is het wel moeilijk of val het wel mee
    ik hoop dat je goed hebt geleert voor je
    toets en we hoor het wel van je

    gr van martijn en van mij een dikke

    :kiss:

Comments are closed.