De zwarte wereld deel II

Laten we verder gaan waar we gebleven waren. Zoals jullie weten zijn er bosbranden in delen van Australië aan de gang. En vorige week ben ik geëvacueerd van een dorp dat maar 6 km van de bosbranden af was. En omdat ik veel berichtjes krijg via mail, telefoon en andere communicatie middelen, dacht ik, laat ik maar even een update geven van de stand van zaken…

De bosbranden zijn in grote delen van Victoria en New South Wales onder controle. Afgelopen week ben ik terug gekeerd naar het dorp waar ik uit was geëvacueerd en het schijnt dat een aantal huizen en bezittingen in vlammen op zijn gegaan. Nu dat het weekend is, is de temperatuur weer gestegen naar iets meer dan 30 graden. De afgelopen dagen had het in de stad geregend, alleen niet op de plek waar ik naar terug ben gekeerd. Dus het is nog steeds een risico om hier aanwezig te zijn omdat 20 km verderop de bosbrand nog steeds gaande is. Man en macht wordt eraan gewerkt om de bosbrand onder controle te krijgen.

Twee dagen geleden heb ik nog met een paar andere Australiers inzamelingen getransporteerd naar basisscholen en die hebben de spullen weer met busjes naar verzamelplaatsen gebracht waar de mensen zitten die geen onderkomen meer hebben. Het was ook verbazingwekkend hoeveel mensen spullen doneerde, het was niet alleen kledingstukken maar er werden ook bij supermarkten boodschappen gedaan en die werden gedoneerd. Naast dat kon er ook bloed gedoneerd worden omdat er nu een tekort aan is. Helaas kon ik het zelf niet doen omdat ik afgelopen jaar een tatoeage heb laten zetten…

Natuurlijk heb ik ook nog wat goed nieuws, tenminste dat hoop ik. Heb namelijk een potentiële koper kunnen vinden voor mijn auto. Van de week heb ik hem naar een garage gebracht en een check uit laten voeren (omdat het verplicht is als je hem wilt verkopen omdat ze geen APK hier kennen). Alleen was hij niet roadworthy, maar dinsdag wordt de auto gemaakt voor $200 en woensdag weer gekeurd. Met een beetje geluk ben ik hem dan volgende week kwijt en ben ik weer een vrij man. :yay:

Als dat allemaal gelukt is wordt het tijd om een keuze te maken. Zit nu namelijk over een aantal dingen na te denken, alleen tijd is een beetje een probleem (voor wat ik nu serieus aan het overwegen ben). Maar dit alles zal ik volgende week allemaal onthullen in het derde deel van het verhaal, want dan is voor mijzelf ook alles duidelijk of dat wat ik wil haalbaar is. ;)

En dan misschien ook eindelijk weer foto’s, of niet, maar dat zie je dan vanzelf. :sweatingbullets:

6 thoughts on “De zwarte wereld deel II”

  1. Hoi

    Ik was een beetje verbaasd om te lezen dat je schreef dat her vuur onder controle is, want dat klopt zeker niet.
    Ze zijn heel bang dat twee grote vuren bij elkaar komen…
    En elke keer als de wind draait verandert alles weer.
    Voor de volgende twee weken is niets voorspelbaar…
    Nog steeds zijn er 12 gote vuren die ze niet onder controle hebben, 13 die ze ongeveer onder controle hebben (wat kan veranderen als de wind weer draait, 87 die ze zeker onder controle hebben en 424 zijn er al uit!
    En de regen die ze hier gehad hebben, was zo weinig dat het helemaal niets geholpen heeft.
    Het is allemaal heel erg triest, het is gewoon niet te geloven hoe veel mensen er dood zijn gegaan en hoeveel huizen volledig verwoest zijn.
    Niet te geloven dat de meeste vuren door mensen zijn begonnen…
    Onbegrijpelijk!

    Jammer dat je het hier niet zo leuk hebt gevonden.
    Ik dacht dat je misschien je gedachte nog zou veranderen nadat je me vorige maand had gemaild, maar helaas. Ik hoop dat je nog wel naar Nieuw Zeeland gaat, ook al is het voor een paar weken, gewoon om er toch nog een mooie vakantie van te maken!

    Zane is nu 4 dagen per week aan het werk, 2 stappen vooruit en eentje weer terug is het momenteel.
    Vrienden hebben vandaag geholpen om de schuur op te zetten wat voor het grootste gedeelte is gelukt.
    Het ziet er mooi uit.

    Vele groetjes en een goeie reis terug naar het koude kikker landje!
    Hilke

    1. Nee dat wist ik, dat niet alle bosbranden onder controle waren, maar het grootste deel is toch wel getemperd. Tenminste dat is wat ik gehoord heb. Zit zelf ook nog steeds ‘maar’ 20 km van een bosbrand af zoals ik schreef…

      Het is inderdaad ook ongelooflijk dat sommige aan zijn gestoken. Zie niet echt het plezier ervan in. Er zijn een hoop mensen omgekomen en veel bezittingen + huizen zijn in as opgegaan. Daarnaast heeft de natuur ook een flinke tik gekregen hierdoor. :mellow:

      En dat was eigenlijk ook de druppel die de emmer over liet lopen dat ik ‘vervroegd’ Australië wil verlaten. Het is niet dat ik het niet naar mijn zin heb gehad. In tegendeel zelfs, als ik het overnieuw zou kunnen doen. Dan was ik zeker weer gegaan! Maar zoals ik al een keer eerder zei heb ik nu even genoeg van Australië na al wat er gebeurd is en nu wat anders op wil gaan zoeken…

      Australië ga ik dan ook zeker in de toekomst weer een keer bezoeken, want ik heb zeker nog niet alles gehad. Ik ben nog jong, dus heb zeker nog tijd. :)

      Maar gaat wel het langzaam beter met Zane? Want hij is nu toch wel een tijdje ziek… In ieder geval veel beterschap. En erg leuk om trouwens te horen dat de schuur er nu eindelijk bijna staat, jullie hebben er toch een aantal jaar over gedaan om het voor elkaar te krijgen. ;)

      Mijn reis is trouwens nog niet over. Als het lukt met de tijdsplanning ben ik volgende maand in een ander land en dan bedoel ik niet Nederland of Australië. Maar dat zal ik dan wel onthullen…

  2. Hallo Rick,
    je gaat de branden toch niet opzoeken, ga er toch maar een heel eind vandaan, ik vind het maar eng. Je schrijft wel een beetje in raadselen waar je heen gaat, is het misschien Japan, of loop ik toch weer te ver vooruit op je reisplan?? Ik hoop dat jij je auto toch maar kunt verkopen, dat is redelijk snel gegaan.Zoals wij gelezen hebben kom je nog niet naar Nederland of ga eerst nog even naar Nieuw Zeeland??? Wat zijn wij nieuwsgierig hé!!!! dat wil je niet weten. Je moet doen wat je nog leuk vindt en we horen daar nog wel over in je volgende mails. Wij wensen je nog heel veel plezier en een goede reis waarheen dan ook. Vele groeten van Riek en Opa.

  3. Hoi Rick,
    Hoe is het met je?
    Fijn dat de bosbranden nu voor een deel onder controle zijn, lijkt me erg beangstigend om dat allemaal zo van dicht bij mee te maken, en toch nog terug gaan naar de plek waar je bent geëvacueerd terwijl die branden nog zo dichbij zijn..
    Het is wel mooi op te horen hoe hulpvaardig ze daar zijn, door spullen en etenswaren te doneren.

    Succes met het verkopen van je auto, en veel plezier met het andere land wat je nog gaat bezoeken.
    Hopelijk heb je daar meer geluk.

    Pas goed op jezelf;)

    Groetjes Linda

  4. ha broertje,

    gelukkig dat de bosbranden weer een beetje onder controle is.
    maar doe wel verzichtig want we willen je heel in nederland terug zien.
    we zijn wel nieuwsgierig waar je heen gaat maar we horen het nog wel.
    nog heel veel plezier en maak er nog iets leuks van.
    maar ben wel voorzichtig en pas op je zelf.
    en hopelijk krijg je een nog een beetje geluk.

    groetjes joan en ramon

  5. Hoi Rick
    Zo te lezen heb je je weer verdienstelijk gemaakt voor de medemens.
    Dat doet me deugt wat de meeste doen dat niet meer.
    De keuze wat je wil gaan doen kunnen we niet voor je maken en of het haalbaar is , is een tweede.
    Hopelijk ben je je auto zo kwijt dan kun je een overweging gaan maken wat je wil.
    Deze reis tot nu toe is voor jou verdienstelijk geweest, en je komt sterker terug naar huis.
    Geniet nog van de momenten in Australië, want dat wat ervan heb gezien op de foto`s is wel erg mooi.
    Gr van Berry , Hendrien en Hetty

Comments are closed.