Zucht… laatste dag…

Het is dan eindelijk zover. Iets waar ik naar uit heb gekeken. Ik ga Australië eindelijk verlaten… Tenminste zo dacht ik er een aantal weken geleden over, natuurlijk wil ik nog steeds reizen en het liefst een ander land bezoeken maar toch is het aan de ene kant jammer dat ik Australië ga verlaten…

Zoals jullie hebben kunnen lezen de afgelopen 4 maanden heb ik nogal wat meegemaakt en de meesten zullen deze ervaringen niet krijgen tijdens backpacken of zelfs niet in zijn of haar gehele leven. Dus eigenlijk is Australië wel bijzonder te noemen en vooral om ik veel herinneringen heb gekregen van het land die altijd bij me zullen blijven. ^_^

Eigenlijk is alles in een rap tempo achter elkaar gebeurd en het lijkt dan ook net alsof ik gisteren aan ben gekomen in Australië, dus ik heb het zeker naar mijn zin gehad! Daarnaast heb ik door de juiste connecties ( :shifty: ) ervoor gezorgd dat ik mijn 2e Working Holiday Visa zonder enige probleem aan kan vragen als ik in de toekomst (voor mijn 30e) nog een keer terug wil keren naar Australië (wat ik bijna zeker ga doen). ;)

Kan daarom ook zeker begrijpen waarom Hilke naar Australië is verhuisd omdat het totaal anders is dan Nederland en dat heb ik het niet alleen over het land zelf en de natuur maar ook de cultuur hier is zoveel anders dan Nederland. En ik heb dan ook een aantal contacten op gedaan die ik zeker zal gaan missen als ik terug ga naar Nederland. Ben dan ook erg blij dat je mij in het begin op hebt gevangen en dat ik er een tijdje heb kunnen verblijven, anders was ik waarschijnlijk niet eens deze kant op gekomen (of met een reisorganisatie gegaan en een hoop geld verspild). Daarom wil ik je ook van harte bedanken Hilke en natuurlijk ook Zane voor het begin dat jullie mij hebben gegeven in Australië! :thumbup:

Daarbij zal ik ook meteen mijn volgende reis aankondigen en dat is zoals de meesten al dachten: Japan! Nu zullen de meesten nu denken wat een sukkel of wat leuk dat je achter je (vakantie)vriendin Saeko aangaat, maar dat is niet het geval… Of in ieder geval dat is niet de bedoeling van mijn reis naar Japan. Ik zou het namelijk voor mezelf alleen maar moeilijker maken door voor de 2e keer afscheid te nemen. Zal haar waarschijnlijk wel een (paar) keer zien daar, maar dat is niet mijn hoofddoel van mijn volgende reis. Daarom zal ik ook meteen met de deur in huis vallen dat ik naar Japan ga om daar te studeren! Nu weet ik nog niet of ik 2 of 3 maanden wegblijf, maar dat zoek ik allemaal uit tijdens mijn eerste week in Nederland. Het ligt namelijk allemaal aan mijn budget of die het staande kan houden voor 3 maanden en anders wordt het een reis van 2 maanden. En wat ik daar precies ga studeren? Dat is simpel, de taal zelf; Japans! Door de taal te leren en tijdelijk bij een Japans gezin in te trekken voor een tijdje kom ik meer te weten over de (achtergronden en) cultuur die Japan heeft, wat ook mijn hoofddoel is van mijn volgende reis, door meer te weten te komen over het doen en laten van Japanners. Uiteraard zal ik ook blijven rondreizen om de natuur te bezichtigen omdat het bij een reis hoort… :)

Volgende maand zal ik het dus druk krijgen om mijn reis te plannen en krijgen jullie meer te horen zodra alles geregeld is. Voor zover als het er nu uitziet zal ik 3 april Nederland weer verlaten en de dag erna in Tokyo landen.

Voor nu tot morgen (op Muddle) en misschien zie ik je wel in de maand maart ergens en anders zie ik je na mijn volgende reis weer. Nu is het tijd om op te stijgen, want op dit precieze tijdstip gaat mijn vliegtuig de lucht in op weg naar Londen.

Weer naar huis

Rick has left the big bluiding that is called Australia, but I will be back in a few years, so no worries! :wave:

3 thoughts on “Zucht… laatste dag…”

  1. Nu ben ik weer terug in de tijd en op het moment ben ik op het vliegveld van Hong Kong. Nog 19 uur te gaan… :yawn:

  2. hoi rick fijn dat je weer thuis komt ik wens je een goede vlucht toe tot gauw in MILL groetjes bianca

Comments are closed.