Fonzie is terug

Zo daar ben ik weer. De afgelopen dagen heb ik niet alleen bijgeslapen, maar ook het een en ander gedaan. Heb namelijk een rekening geopend bij de ANZ bank, ben ik wezen kamperen en heb ik wat van de omgeving gezien. ^_^

Moet zeggen dat de natuur hier in Australië een stuk mooier en beter verzorgd uitziet. Het is ook veel leuker om hier rond te wandelen dan in Nederland. Daar ben je ook binnen een uur een bos uit gelopen, maar hier gaat het maar eeuwig door en door. Het is ook dichter begroeid hier met de bomen, struiken en veel meer dieren dan in Nederland. Eigenlijk is het hier gewoon geweldig met de natuur…

Zwarte slang Uitzicht Murrindindi

Zo heb ik dus ook de afgelopen tijd gekampeerd en om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n grote fan van kamperen, maar hier, geweldig gewoon. Ook al heb je veel minder luxe (geen toilet of douche) maar de sfeer en de omgeving is gewoon prachtig om mee te maken dat je de luxe niet eens mist. Je hebt over het algemeen ook geen last van de buren of dat je zo dicht op elkaar zit, nee je hebt de ruimte en je mag je eigen stuk uitzoeken. En dat allemaal voor niks! Prachtig gewoon… :wub:

Stoofpot Rivier

Bij het openen van een rekening hier in Australië moest ik mijn paspoort laten zien en de Australiers hadden nog nooit gehoord van doopnamen, het is namelijk niet een gewoonte om doopnamen te hebben, maar wel middle names. Dus de vrouw dacht ook dat ik Alphonsius heette en mijn achternaam Bernardus was. :D Dus ik kreeg al meteen de nickname Fonzie mee, die ik toevallig maar één keer in Nederland ook te horen kreeg. Dus waarschijnlijk zal ik hem wel vaker gaan horen hier.

De taal krijg ik ook steeds beter onder de knie, merk wel dat mijn uitspraak niet geweldig is (maar wel steeds meer aan het verbeteren is) en wonderbaarlijk begrijp ik ook 95% van wat ze zeggen en ik dacht dat het wel minder zou zijn, maar het valt dus reuze mee.

Nu wordt het tijd om aan mijn avond eten te beginnen, dus tot over een paar dagen. :wave:

Ow en voordat ik het vergeet, mijn fotoboek is nu ook bijgewerkt. Dus als je wilt, bekijk de wonderbaarlijke natuur van Australië en geniet mee.

13 thoughts on “Fonzie is terug”

  1. goede morgen bij ons in ieder geval de heer Fonzie.
    de foto`s zien er in ieder geval goed uit.
    en jij op die ene foto ook.
    gelukkig hebben we nu wat van je vernomen zodat we weten dat het goed met je gaat.
    maar de volgende keer als je thuis bent mag je een keer met ons mee wandelen want de natuur in Nederland is ook mooi hoor, maar niet zo mooi als in Australie.
    hier gaat alles goed en morgen ga ik weer werken.
    gr papa en Hendrien.

  2. :wave::wave:
    een uitprobeersel want ik moet natuurlijk ook een smily kunnen tekenen gr papa

  3. Hallo Fonzie, hardstikke leuk, dat je ons op zo’n buitengewone manier op de hoogte houdt en dat je daar de tijd voor neemt, hardstikke bedankt, ook de foto’s zijn heel erg mooi,we hebben ze op ons dooie gemak bekeken. Ik heb alle e-mails nog bewaard en ik denk dat ik deze foto’s ook uitprint. Amuseer je daar maar lekker wij denken erg vaak aan jou, maar we weten nu in ieder geval dat je het zeer goed maakt en het erg naar je zin hebt.
    De hartelijke groeten van Riek en Opa.

  4. hey grote broer

    mooie foto’s heb je er op gezet
    ik zie dat het daar heel mooi is
    dus je hebt al wat van australie gezien.
    leuke foto jij in de boom
    dus je hebt ook al wat dieren gezien
    met ons gaat het goed ik mis je wel gr van matje
    en een dikke kus van mij eefje ;)

  5. Cool man Rick! Het klinkt al als een erg mooi verhaal en alsof je al best veel [moois] hebt gezien :)

    Ook coole foto’s! Die met jou in de boom is komisch :lol: Maar ben je daar nou helemaal in je eentje in de bossen / wildernis aan het kamperen of heb je een soort van gids mee? Want zo ver weg van thuis in één of ander bos ’s nachts in het donker zitten met allemaal beesten [ik zag hagedissen en slangen op je foto’s] zitten lijkt me toch een beetje van :sweatingbullets: :P

    Ik ben benieuwd naar je volgende bericht!

  6. Hoi Rick (Fonzie),

    Goed van je dat je deze stap neemt. Hierdoor zul je veel levenservaring opdoen. De foto’s zijn prachtig. Wij zullen je volgen.

    groetn vanuit een kil Nederland
    Ed en Katinka

  7. @William, het valt best mee met de wilde dieren waar ik geweest ben. En waar je loopt zijn een soort van routes aangelegd. Af en toe zie je dus een bordje met het aantal KM’s en waar je bent. Alleen de paden zijn niet zo net als in Nederland. Hier zijn ze dichter begroeid en af en toe moet je zelf een alternatieve route zoeken omdat er bomen om zijn gevallen. ;) En overal waar je komt zijn kaarten te kopen. Dus je kan wel verdwalen, maar het is ook makkelijk om weer terug te komen door de kaart na te pluizen.

    Ow en de wilde dieren, dat valt best wel mee. Zolang je een kampvuur hebt, komen ze niet in de buurt. Dus die blijft dan ook 24 uur per dag aan. :) Ik was trouwens ook niet alleen, maar met 2 andere mensen die ik ken. Een Ozzie en een Nederlander. :D

  8. Ha Rick,

    Het lijkt me echt een geweldige ervaring Rick!
    Wat is het daar mooi zeg; die natuur; gewéldig!!!!!
    Je hebt echt hele mooie foto`s gemaakt en doorgestuurd.Ze zijn inderdaad (wat opa ook al zei) de moeite waard om af te drukken, zo mooi zijn ze.
    We genieten ervan. Hoe is het vandaag? Hoe is het met de wilde dieren? Brand het kampvuur nog? Of ben je weer op doorreis?
    Rick geniet van dit avontuur!!!!!
    We houden contact o.k.?

    Veel groetjes van Bernadet Jos Dennis Lotte en Remco

    GENIET ERVAN !!!!!!!!!!!!!!

  9. FONZIE
    From Wikipedia, the free encyclopedia

    This article is about the fictional character from Happy Days. :D

    Arthur Herbert Fonzarelli (also The Fonz or simply Fonzie) is a fictional character played by Henry Winkler in the American sitcom Happy Days (1974–1984).

    Wel toepasselijk dat FONZIE in Happy Days speelde.
    Hopelijk is dat bij jou ook het geval Rick.

    Groetjes Jos en Bernadet

  10. Hehe ja dat wist ik inderdaad vorig jaar al dat het Fonzie was van happy Days. Daar komt ook de TV-gezegde “jumping the shark” vandaan. Eigenlijk moet ik William bedanken hiervoor, hij is de oorzaak van het hele Fonzie verhaal. :P

    Zit nu toevallig in de State Library of Victoria gratis te internetten. :tough: En nu ga ik maar even verder kijken, want het is een unieke bieb waarbij zelfs mensen voor de deur staan te wachten totdat hij open gaat. Dat zie je in Nederland niet. :o

    Wordt dus weer eens tijd om een nieuw verhaaltje te gaan schrijven van de week.

  11. And I gladly take credit for that :stud:

    Cool van die bibliotheek! Ik ben erg benieuwd naar je volgende verhaal :yummie:

  12. Nice….
    als ik het dus goed begrijp ga je geen een keer hello mate op de de site zetten???
    beetje minder….!
    verhalen zijn leuk wordt tijd dat je een snake bite kitje gaat aanschaffen lijkt me zo!

    see ta later Skippy

Comments are closed.