Golden Week Japan

Deze week staat in teken van de Golden Week. Daarbij zijn een aantal feestdagen ingepland voor de Japanse bevolking, zo was de ouder keizer op 29 april jarig en 5 mei is een dag voor de kinderen (ook wel bekend als jongensdag). De ‘Golden Week’ is wel verkeerd overgenomen door buitenlanders omdat de meesten denken dat het een gehele week vrij is. Maar dat blijkt niet zo te zijn. In totaal hebben de Japanners maar hooguit 3 dagen vrij en niet meer… ;)

Voor mij is de gouden week een mooie gelegenheid (geweest) om een aantal plekken te bezichtigen en bewonderen. In Tokyo zelf zou je bijna niet verwachten dat ze stukken groen hebben omdat het immers de grootste stad ter wereld is. Maar na een aantal parken bezocht te hebben denk ik er nu wel anders over. Ze gaan er ook graag heen om even uit te rusten van al het harde werken of om met de gehele familie even er tussen uit te gaan.

De eerste dag van de gouden week ben ik met de hostfamilie naar een of andere aardbeien boerderij kas gegaan waarbij men, zoals je al zou verwachten aardbeien kan kopen, maar dat was niet het enige wat je daar kon doen. Het is namelijk een traditie om met de familie daar naar toe te gaan en de aardbeien zelf te plukken en op te eten. En uiteraard wie het meesten opgegeten heeft staat dan voor 5 minuten in de belangstelling. Ikzelf had er op die dag maar liefst 61 aardbeien gegeten en kreeg dan ook na een poosje buikpijn… :orange:

Aardbei Aardbeien plukken met hostfamily

Gelukkig ging het snel over op rommelen van de maag omdat aardbeien schijnbaar niet echt vullen. Na wat gegeten te hebben zijn we daarna naar een of ander park gegaan waarbij kinderen zich uit kunnen leven op de speeldingen die daar aanwezig zijn.

Visvijver Children's Day

De dagen erna ben ik zelf op pad geweest en de eerste plek waar ik ben geweest is de oude vakantie plek van de oude keizer (van voor WOII). De oude snoepert had hierbij een aantal tuinen, vijvertje en een aantal beschaafde optrekjes in het drukke Tokyo laten bouwen. Helaas hebben ze na de oorlog de helft opnieuw moeten reconstrueren omdat de tuinen en optrekjes voor een gedeelte verwoest waren door bombardementen.

Meiji Shrine Optrekje Meiji Shrine

Tijdens mijn weg naar buiten (het keizerlijke gedeelte was namelijk afgezet en je moest ervoor betalen) kwam er een wachter naar mij toe en gaf mij wat pinda’s in mijn hand en begon raar te fluiten en niet lang erna kwamen de mussen (tenminste dat denk ik :blushing: ) naar mijn hand gevlogen om er wat uit te pikken. De beste man had nog een heel verhaal opgehangen van de vogels en van wat ik er begreep, dat ze meestal erg bang en bescheiden zijn en dat ze bijna nooit naar een hand toe vlogen en bij mij was het wel 3x. Volgens mij was ik op dat moment zijn persoonlijke held. :king:

Japanse mus Nog een optrekje in Meiji Shrine

Een ander iets wat ik bezocht heb de afgelopen tijd is de 2e grootste tempel van Japan. En dat kon je niet alleen zien maar ook merken. Er waren toeristen in overvloed. Niet alleen buitenlanders (wat trouwens erg gek is om te zien omdat ik nu na een maand het ook erg vreemd vind om niet-Aziatische mensen te zien) maar ook Japanners zelf. Bij de tempel zijn een aantal kleinere gebouwen die omgeven is door een kleine tuin.

Kaminarimon Sensō-ji rookpot

De laatste plek waar ik ben geweest deze week is een of andere park wat een plek is voor jongeren en mode(+?)  Japanners. Je ziet dan ook rock mensen of manga (stripfiguren) gerelateerde personen rond lopen. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten die ze in het park doen zoals kendo ( :strong: ) en muzikanten ( :music: ) die in het park aanwezig zijn.

Bokuto - Bokken gevecht in Yoyogi park Harajuku girls

Later meer… heb namelijk nogal wat (84!!) foto’s dat ik met jullie wil delen en de Golden Week is nog niet voorbij, vandaar dat ik deze (‘minimale’) bericht tussendoor doe. :kiss:

Ow en nog een leuk detail, de Japanners staan hier serieus voor een nieuwe (mode) winkel gerust een paar straten (ja je leest het goed: straten) in de rij om naar binnen te mogen. En je zou zeggen dat het maar voor één dag is dat er zo’n rij staat, neen het is een paar dagen dat er zulke rijen staan… :eeks:

In de rij staan voor een nieuwe winkel Harajuku Forever 21 Harajuku

3 thoughts on “Golden Week Japan”

  1. Hoi Rick.Mooie foto`s.
    Leuk te lezen dat het goed met je gaat.
    Wat een drukte daar zeg.
    Die tonnen op elkaar zijn dat urnen of wijn (bier) vaatjes.
    De aardbeien zijn lang en dun vergeleken met die van ons.
    Smaken ze wel het zelfde , of lekkerder, ook na 61.
    Zo kom je wel aan je vitamine`s nietwaar.
    Het weer laat hier nu te wensen over na een paar mooie dagen.
    verder alles goed dus tot de volgende mail maar weer doooeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    :p :cheers: :cheers: :cheers: :p :p :p

  2. Hallo Rick,

    Leuk om al die foto’s te zien, het leven is daar toch wel anders dan bij ons. Op deze manier doe je naturlijk wel een heleboel kennis op van verschillende landen/culturen. Ben benieuwd of je je straks weer aan kunt passen aan het leven in Nederland !!
    We wensen je nog heel veel plezier toe.

    Groetjes, Marie-Christine en Noud

  3. Al een Harajuku Girl aan de haak geslagen daar? :D [om er even een ‘pop culture reference’ tegenaan te gooien]

    Mooi dat je tijdens de juiste periode daar bent om de Golden Week mee te pikken! Leuk om een typisch Japans vakantie-periode van dichtbij mee te maken lijkt me :) En zo te zien onderneem je naast het studeren nog steeds veel, wat betekent dat wij als lezers ook veel meekrijgen over Japan door je verhalen en foto’s! Mooi spul :tough:

    P.S. Grappig dat er zo’n lange rij staat bij die winkel – ik liet het aan Eline zien en zij was helemaal jaloers :P Die “Forever 21” kwamen wij ook in Amerika tegen en toen heeft ze er veel kleding gekocht en ze baalt dat het in Nederland niet is :lol:

Comments are closed.