It’s just surreal

Geen idee waarom, maar de afgelopen paar maanden in Australië zijn niet alleen gek genoeg voorbij gevlogen maar ook wat ik allemaal mee heb gemaakt klinkt net alsof ik in een roman of een of andere Hollywood film terecht ben gekomen… :huh:

Zo ook de afgelopen dagen naar mijn verjaardag toe en de verjaardag zelf. Ik had mijn laatste berichtje “De zwarte wereld deel III” (automatisch) vrij laten komen op 21 februari en had hem dus al eerder geschreven dan de dag zelf. Want op die dag begon het namelijk een nieuw verhaal. Alhoewel het was de vrijdag de 20e om ongeveer 23.00 uur dat het begon. Ik was namelijk bij mensen thuis waarvan de vrouw hoog zwanger was en haar water brak tijdens de nacht van 20 en 21 februari. Het ging daarna nogal gehaast en chaotisch omdat de station wagon (mijn oude auto ;) ) de tank bijna leeg was, niks ingepakt was en het dichtstbijzijnde ziekenhuis iets van 50 km van hun huis vandaan is. Daarnaast ging haar man nog even snel douchen voordat ze naar het ziekenhuis gingen… :schater: De vrouw was ook nog eens doodsbenauwd over de geboorte omdat ze de laatste keer een nabloeding had gehad van het 2e kind.

Uiteindelijk was het dan toch zover dat ze naar het ziekenhuis gingen en niet lang erna (ik dacht in totaal van 2,5 uur en na 1 uur nadat ze in het ziekenhuis waren) was de baby geboren en alles ging vanzelf en erg vlot. In de tussentijd had ik wat vrienden en familie op de hoogte gebracht met de status van de geboorte. Het leuke hiervan is, naast dat er nieuw persoon op de wereld is gebracht (en één dag voor mijn verjaardag) dat het een meisje is geworden. Ze hebben namelijk al 2 jongens en hoopten dat het 3e kind een meisje zou worden. En dat is uiteindelijk ook uitgekomen. De naam of het meisje is Jaiya Mila Dey. En volgens de deskundigen (huisvrouwen) lijkt het een erg klein kindje, maar volgens het gewicht schijnt het weer boven het gemiddelde te zitten (iets van 8 á 9 pond).

Geboorte van Jaiya Ah wat lief

Dezelfde dag ben ik nog op bezoek geweest na iets van 2 uur geslapen te hebben en verbazingwekkend was de moeder topfit te noemen. Ze zag er goed uit en was helemaal niet uitgeput zoals je zou verwachten en meestal ziet. Wel zag het meisje er nogal paars uit en was haar voorhoofdje ietsje gekneusd omdat de geboorte nogal snel ging, maar de dag(en) erna was de paarse kleur alweer weggetrokken.

Jaiya aan het slapen Jaiya en ik

Op mijn verjaardag zelf was het dus een dubbel feest (de geboorte werd gevierd met een BBQ) en een tiental mensen waren aanwezig. Het gekke van het feest zelf was dat ik niet alleen jarig was en dat de baby een dag ervoor geboren was, maar ook vriendin van de zus van de moeders kant is precies op dezelfde dag als mij jarig (alleen dan 2 jaar jonger). :frantic:

Feestje in Warburton De lucht is nog helder

Verzamelen voor de taart Kaarsjes blazen

Aansnijden van de taart Jummie taart

Nu kun je dus eigenlijk wel stellen dat dit en het andere wat ik allemaal mee heb gemaakt nogal niet alledaags te noemen is en daar zal het ook niet bij blijven omdat er daarna nog wat anders gebeurd is en dat is dat ik voor de tweede keer voor de bosbranden heb moeten evacueren. Eigenlijk was het een beetje een dag van vreugde en verdriet. Het feest was namelijk erg gezellig en op een gegeven moment sloeg het feest ineens over op snel alles opruimen, inpakken en snel met de auto’s het dorp uitvluchten… :mellow:

Donkere lucht Meer en meer rook

Nadat alles ingepakt was, werd aan mij gevraagd of ik een busje wou besturen omdat het voor de vrouw net allemaal teveel werd (en nu 3 auto’s hebben) en dus nog wat andere bestuurders nodig hadden om de gepakte spullen ergens anders te krijgen. Gelukkig had ik niet al teveel gedronken en was ik dus nog steeds in staat om een voertuig te besturen. En konden we bij een aantal vrienden van hun blijven die een half uur van ze vandaan wonen.

Op de dag dat ik dit nu aan het schrijven ben, ben ik ondertussen weer in de stad na een aantal keren bij verschillende familieleden en vrienden ben wezen “couchsurfen” komt er maar één ding bij mij naar boven:

“Waarom de een wat meer meemaakt en de ander wat minder en waarom gebeurt mij zoiets steeds weer? Geen idee, maar ik weet wel dat dit mijn leven is en dus ook niet kan wachten totdat mijn volgende reis gaat beginnen. Het leven is onvoorspelbaar en kan alle kanten op gaan. Dus ik wil er met volle tuigen van genieten.”

Ammon en ik

Note: omdat ik een paar keer de vraag heb gehad wanneer ik aan zal komen in Duitsland / Nederland hierbij het antwoord: zondag om 18.25 zal mijn vliegtuig landen op het vliegveld in Düsseldorf.

7 thoughts on “It’s just surreal”

  1. Yo Rick dat waren weer mooie avonturen! Nog gefeliciteerd! Zie vast wel weer op het volgende knoei feestje als je dan tenminste nog niet aan je volgende reis bent begonnen :).

  2. Hallo Rick,

    Vanuit St.Hubert, waar de zon schijnt maar het redelijk fris is, wensen we je alvast een hele goede terugreis zonder spannende gebeurtenissen.

    Groetjes, Marie-Christine en Noud

  3. hey broer

    dus je hebt weer moeten vluchten dat is wat minder
    maar je hebt wel een leuke verjaardag gehad daar daar ben ik blij om leuke foto’s van die kinderen en voor al van die baby die ziet er schattig uit
    je bent goed bruin geworden daar
    hier is het eindenlijk rustig in cuijk gister was hier de kroegen tocht al die zatte mensen over straat die zijn zo verveelend het is gelukkig voor bij
    verder gaat het goed met ons het is bijna zondag dan zie ik mijn broer weer weet je hoe laat je in nederland aan komt of weet je het nog niet anders hoor ik het wel groetjes van martijn en van mama van mij een dikke kus xx je zusje ;)

  4. typisch iets voor jou om dit allemaal mee te maken
    het is en blijft een avontuur van het begin tot het
    end. wat ga je nog meer mee maken voor het zondag is?
    ik wens je in ieder geval een goede reis naar huis
    en zie je misschien voor je aan je volgende avontuur
    begint. groetjes May

  5. Ook nog via Muddle een verlate felicitatie met je verjaardag!! Goed om te lezen dat je het ondanks alle hectiek daar nog goed hebt kunnen vieren met veel mensen om je heen :)
    En ook erg leuk dat je een geboorte van zo dichtbij hebt kunnen meemaken, bijzonder! En de foto’s bij dit verhaal zijn mooi om te zien :thumbup:

    Ik heb ook nog even de foto-albums bekeken die je in je vorige post hebt genoemd; er zitten uiteraard weer prachtige en interessante foto’s bij van het land… en de verkleedpartijtjes zijn grappig ;)

    Toch een raar idee dat er héél binnenkort een einde komt aan de Muddle-updates, ik heb er de afgelopen maanden steeds naar uitgekeken en hoop dan ook dat als je volgende reis begint, je er weer mee doorgaat :thumbup: Maar het is natuurlijk mooi dat je alweer bijna in het koude en saaie Nederland bent! Hopelijk kunnen we je bij het volgende Knoei-feestje zien inderdaad :D

  6. Hallo Rick,
    Je hebt weer van alles meegemaakt, maar je hebt toch je verjaardag geod kunnen vieren met een aardig aantal vrienden. Wij zijn blij, dat je zondag weer thuis komt, en wensen je een goede en voospoedige reis. Het zijn weer hele mooie foto’s die je meegestuurd hebt.Nog een paar fijne dagen in Australïe en tot ziens hier in Gennep. De groetjes van Riek en Opa

  7. yooooo,

    nog gefeliciteerd,

    ook weer even zitten lezen en de reis zit er dus alweer op. Ben benieuwd hoe je terug komt ;)
    adjo di badjo

Comments are closed.