De zwarte wereld deel III

Dit is het laatste deel van de reeks, vanaf dan komen er spannende, ontroerende, grappige en verbazingwekkende verhaaltjes. Het volgende nieuws zal aan bod komen tijdens het laatste hoofdstuk van deze reeks: goed nieuws, slecht nieuws, goed nieuws, goed nieuws en slecht nieuws…

Laten we bij de eerste beginnen en dat is goed nieuws. Het goede nieuws is dat ik afgelopen woensdag mijn auto heb kunnen verkopen en dus weer een vrij man ben en gaan en staan waar ik maar wil zonder dat ik bezit ergens achter laat. :yay: Eigenlijk ging het verkopen best snel afgelopen week. Een gezin dat ik hier in Australië ken, hadden namelijk interesse in mijn auto omdat er een derde kind aan zit te komen en een grotere auto nodig hadden. Dus ik heb de auto zo snel mogelijk naar garage gestuurd om een roadworthy te krijgen zodat de beslissing wat makkelijker voor ze was. Nadat hij afgekeurd was heb ik hem voor $200 laten maken en woensdag kreeg ik te horen dat ze hem wilde kopen voor het bedrag dat ik er graag voor wilde hebben. Hij zat wel wat onder de vraagprijs (omdat ik hem snel wilde verkopen) maar toch nog steeds een net bedrag en ik heb toch een tijd lang plezier van gehad. Om precies te zijn heb ik sinds begin november tot afgelopen woensdag 6644 km met de auto gereden. Dus het was zeker geen verkeerde beslissing geweest om de auto destijds te kopen. Normaal rijd ik dat in iets minder dan een jaar in Nederland… :o

Het volgende nieuws is slecht nieuws, ik heb het helaas niet voor elkaar gekregen om mijn volgende reis meteen achter deze te plakken. Had namelijk te weinig tijd om alles rond te krijgen. Dus dan komen we meteen bij het goede nieuws en dat is dat ik 1 maart terug ben in Nederland. Heb afgelopen woensdag ook een ticket kunnen regelen naar Nederland en had ook nog eens geluk doordat ik iets 8 uur van mijn reis heb af kunnen snoepen door 2 tussenstops te schrappen! Dus deze keer zal het gelukkig geen 30+ uren meer zijn. :D

Wat het is andere goede nieuws? Nou dat zal ik je vertellen en dat is dat mijn reis nog niet (!!) over is. Begin april (als het goed is de 3e) zal ik Nederland weer verlaten om weer een ‘reisje’ te maken van 2 á 3 maanden. Dit keer zijn de reisuurtjes wat minder, namelijk iets van 16 uur. Welk land, dat laat ik nu nog even open, zal het bekendmaken zodra ik alles heb kunnen regelen (in maart)… ;)

En wat is het laatste slechte nieuws dan? Om eerlijk te zijn, is het niet één slecht nieuwsbericht maar een paar. De bosbranden zijn nog steeds niet geblust en van week was er weer een risico om te evacueren. Eigenlijk is het vanaf het begin niet veilig geweest in de omgeving waar ik op het moment begeef en van de week werd de bosbrand weer iets groter. Bijna elke dag hangt er wel een dikke lucht met rook aan de hemel. Je kan het vergelijken met mist, maar dan is de lucht gevuld met vuurrook en het stinkt ook nog eens de hele dag. Regen? Toevallig van de week een half uurtje wat dus niet genoeg is, man en macht vechten nog steeds om de bosbranden onder controle te krijgen of houden. De meesten mensen (die verstandig zijn) hier hebben in het geval dat het bosbrand verder uit zal gaan breken, al hun waardevolle spullen weggebracht naar familie/vrienden die in een veiliger gebeid wonen. Wat mij trouwens opviel is dat het leven hier weer op volle toeren draait hier. Men gaat naar het werk, school en doen hun dagelijkse dingetjes weer en dat terwijl nog steeds de kans bestaat dat de bosbranden zich gaan uitbreiden. Zelfs ik ben weer aan de gang met de dagelijkse gang van zaken. Het leven gaat immers gewoon door… Het andere slechte nieuws is dat ik Australië ga verlaten. Aan de ene kant is het erg jammer want er is nog zoveel meer te zien in Australië maar andere kant wil ik (even) wat anders dan Australië, vandaar dat ik dan ook in april weer op pad ga. Heb dus ook zeker geen spijt dat ik naar Australië ben gegaan en ik zou het zo weer overnieuw doen als ik de tijd terug zou kunnen draaien. Zal ook in de (verre) toekomst Australië nog een keer gaan bezoeken want het heeft toch stiekem wel een plekje in mijn hart veroverd… :)

Als laatste slechte nieuws wil ik dan ook even mededelen dat ik terug zal komen naar Nederland. Dus dames en heren houdt uw hart vast want Rick zal zich spoedig weer onder de nuchtere en gierige Nederlanders bevinden. Ik zal dan ook aan het weer moeten wennen (en waarschijnlijk aan de omgeving). Want zwembroeken-weer zal er voorlopig daar nog wel niet inzitten. :muts:

Note: heb ook nog even wat extra foto’s online gezet (Blue Mountains & Canberra) die vorige maand gemaakt zijn in NSW, waar ik geen verhaal van heb geschreven. En voor morgen: “What’s my age again?

8 thoughts on “De zwarte wereld deel III”

  1. Hallo Rick,
    Hier weer even een mail van ons, zo te zien ben ik de eerste. Wij vinden het juist een goed bericht dat je weer naar huis komt, kunnen we je tenminste weer eens echt zien en horen. Je bent van plan weer te gaan reizen een vliegreis van 16 uur,wij kijken op de wereldkaart en denken aan Japan??? maar kom maar lekker even naar huis, wij vinden het wel leuk en geen slecht bericht. wij willen je ook nu al feliciteren met je 24e verjaardag zijn wij misschien wel de eerste, wij hopen dat je een leuke en gezellige verjaardag mag hebben, en nog heel veel goede en gezonde reisjaren. Wij hebben al jouw foto’s nog allemaal en wij zijn van plan er een heel stel op foto-papier uit te draaien. Ook je e-mails hebben wij nog allemaal bewaard. heel veel groeten en een hele goede reis terug naar Nederland van Riek en Opa.

  2. ha broertje,

    alvast gefeliciteerd met je verjaardag, want ik wist niet of je nog de telefoon gebruikt, maar daar heb ik je nog een sms gestuurd om je te feliciteren.
    ik ben wel blij dat je terug komt in nederland want ik mis best wel.
    hier heb je inderdaad geen zwembroek nodig want dat is hier te koud voor.
    doe verzichtig als je naar huis komt.
    en maak er nog iets leuks van daar.
    en geniet van je verjaardag.

    groetjes ramon en joan

  3. Hoi Rick.
    Lang zal hij leven.(3x)in de gloria( 3x).Proficiat en nog vele gezonde en fijne jaren gewenst waarop je later met plezier kunt terugkijken. Hendrien.

  4. hoi rick gefeliciteerd met je verjaardag maak er een leuke dag van en dan zien we je over een week weer in nederland het is hier koud dus doe maar een dikke trui aan en doe die zwembroek maar ver weg in de koffer die heb je nog lang niet nodig hier nou voor volgede week een prettige reis en een goede vlucht groetjes van bianca uit MILL

  5. Proficiat Heer Rick (alias Fonzie) en nog vele gezonde en vakantie dagen toe gewenst van je vader.
    Geniet nog van de dagen in Australië en dan zien we je binnen kort weer in ons koude kikkerlandje.
    Maak van je retour reis nog iets leuks van, en dan ontmoeten we je weer in Düsseldorf neem ik aan.
    Nu heb je gelukkig niet zoveel stops dus je bent eerder terug als dat je heen bent gegaan.
    Adieu vriend en tot gauw in Nederland. gr papa
    p.s shit ik heb nog geen cadeau en nu .
    Maar ja daar heb ik nog een week de tijd voor.
    p.s wat wil je eigenlijk hebben.
    p.s dat komt wel goed schatje.

  6. Hoi Rick,

    Proficiat met je verjaardag. We horen dat je weer snel op vaderlandse bodem zult zijn. Deze ervaring in Australie pakken ze jou in ieder geval niet af. We zijn toch benieuwd waar de volgende reis naar toe gaat? we hebben wel een idee. Maak er nog een fijne verjaardag van en we wensen je een goede terugreis.

    groeten
    Ed & Katinka

  7. hey broer

    (^) met je verjaardag <:O) ik heb je mijn smsjes gekegen
    dus je komt naar huis daar ben ik :) om want ik mis mijn broer wel hoor weet je hoe laat met de (ap) bent in dusseldorf aan komt laat me het weten
    dus je gaat het (ip) land verlaten je hoop dat daar gaat regen en je krijgt geen regen maar als je in nerderland aan komt krijg je (st) ik hoor het snel wel
    groetjes van martijn en van mij een hele dikke (K)

  8. Ha Rick,
    Sorry dat we te laat zijn (door pers.omstandigheden) Maar bij deze alsnog van HARTE GEFELICITEERD met je verjaardag!!!! Heb je het een beetje geviert daar in het verre Australie? Hoe is het verder nu met je? Heb je zelf al een idee waar je volgende reis naar toe zal gaan? Rick, geniet nog van de laatste dagen daar in het verre Australie, een goede terugreis en hopelijk zien we elkaar snel een keer!

    Veel liefs van Bernadet, Jos en natuurlijk groetjes van Dennis/Lotte en Remco

Comments are closed.