Welk patroon?

Iedereen vraagt zich vroeg of laat weleens af of hij of zij wel de juiste keuze in het leven gemaakt heeft of je het misschien in het verleden anders had willen doen. Ikzelf denk dat elke keuze die gemaakt is, de juiste is. Voor de omgeving kan het helaas weleens anders uitvallen, alleen de keuzes die gemaakt zijn, maakt wel de persoon hoe hij of zij op dat moment is. :)

In het begin waren er dan ook een hoop verbaasd dat ik zo’n verre reis ging maken en dat ook nog eens voor een langere periode. Zelf was ik in het begin nogal nerveus over alleen reizen en of ik het zoiets wel alleen aankon. Ik denk als je ooit wilt gaan reizen en voor een langere periode dat je zeker moet gaan. Je komt namelijk altijd wel andere reizigers tegen. Zo heb ik de afgelopen tijd met Duitsers, Japanners, Fransen en met een Nederlandse gereisd. Samen reizen heeft natuurlijk zijn voordeel, zoals dat je met gezelschap bent en alles in kosten kan delen. Alleen het heeft ook een grote nadeel en dat is dat de culturen erg verschillen. En zo dacht ik ook dat als ik met een Nederlandse zou reizen dat het probleem opgelost zou worden, maar ook daar zit een groot verschil in doen en laten. Je ziet iemand namelijk voor 24 uur per dag en dat 7 dagen in de week, tenminste als je dat volhoudt met de persoon… ;)

Dat is denk ook een beetje de nadeel aan deze reis, er is niet echt een ‘buddy’ die je van thuis kent waar je mee kan reizen. Aan de andere kant zou het ook mis kunnen lopen omdat je net als met de anderen 24 uur per dag ziet. Daar komt ook nog eens bij dat mijn (vakantie)vriendinnetje, ik zal daarbij ook even de naam en gegevens vrijgeven voor de nieuwsgierigen onder ons ( :stud: ) ; Saeko (21 jaar oud en is Japans) binnenkort teruggaat naar Japan (en ook die cultuur wil ik meer met mijn eigen ook zien in de toekomst omdat die zoveel anders is dan onze westerse). Dus eigenlijk wil ik mijn patroon zoals ik het noem gaan veranderen. Het is nu namelijk de bedoeling om binnenkort mijn auto te verkopen en met een beetje geluk aan het eind van februari naar Nieuw Zeeland te vertrekken om daar een maandje of 2 te verblijven. Wat ik daarna ga doen is hoogst waarschijnlijk terugkeren naar Nederland. Ik heb hier de afgelopen maanden erg naar mijn zin gehad en ik denk ook dat ik alles gedaan heb wat Australië mij te bieden heeft. Reizen waardeer ik nu ook meer dan ooit en ik wil dan ook zeker in de toekomst meer landen gaan bezichtigen en als het kan weer voor een langere periode ervan tussen te gaan. Als het goed is ga ik in de zomer dan ook in Spanje naar de bull-running festival (tenminste als de gelegenheid er is) en verblijf ik een tijdje in Frankrijk (vlakbij de grens van Spanje) bij een Franse die ik een tijd geleden heb ontmoet. Wat zeker is, dat ik nog een keer terug wil keren in Australië want net als Tasmanië –waar ik nu maar eens over ga hebben want anders raak jullie aandacht waarschijnlijk kwijt of misschien heb ik dat al gedaan :clown: — is het een prachtig stukje natuur en cultuur om van dichtbij mee te maken.

Saeko aan het denken

De tweede helft van Tasmanië was eerlijk gezegd iets minder dan de eerste helft. Mijn route was met de klok mee, dus van noord (midden), oost, zuid, west. De oostkust was dan ook qua bezienswaarderigheden ook een stuk aantrekkelijker dan de westkust. Het noorden en zuiden is meer gericht op steden, dus dat is meer van hetzelfde. :P

Strand Devonport Avond in Devonport

Eigenlijk heb ik dan ook niet zo heel veel te vertellen over de westkust behalve dat er toch wel twee plekken zijn om te vermelden en de eerste is Queenstown waar ik twee dagen ben geweest. Als je daar aankomt kom je regelrecht in een vallei terecht. Het dorp is dan ook omsingeld met bergen en het uitzicht is dan ook echt prachtig als je over het dorp heenkijkt. Maar omdat het in de westkust ligt zoals ik zei was het uitzicht dan ook echt het enige wat leuk was aan Queenstown. Het dorp lijkt wel zo’n verlaten goudstadje dat je kent van Western films. Het eerste wat je dan ook te horen krijgt als je een supermarkt binnenloopt dat ze je van harte welkom heten en of je er wilt komen wonen omdat ze de inwoners wel kunnen gebruiken. :rofl:

Uitgestorven stadje Uitzicht op Queenstown

De laatste dag in Tasmanië was ook niet echt om naar huis te schrijven, want ik werd ziek tijdens de laatste avond en het werd tijdens de zeevaart alleen maar erger. Het was namelijk stormachtig en ik werd misselijk en mijn maag ging na tijdje keren. :sick: Hé bah Rick kan je dat niet voor je laten? Jaja ik zal niet verder in details gaan! Na een paar dagen was ik dan ook weer de oude.

Visser in Burnie Strand Burnie

Er is wel een plek wat zeker de moeite waard was om te zien in de westkust en dat was The Cape. Dat is een uitzicht op hoger gelegen stuk dat je de gelegenheid geeft om de velden en stranden (inclusief oceaan) te bekijken. En dat was zeker wel de moeite waard om te bekijken, want zoals je op de foto’s kan zien was het echt prachtig! :wub:

Uitzicht The Cape The Cape is prachtig

Nu is het tijd om een koper te vinden voor mijn auto en als ik nog tijd over heb dan ga ik nog even naar het midden/noorden van Australië om daar de bekende rotsen te bekijken. Als ik niks spannends mee maak deze week zal ik deze invullen met de Blue Mountains en Canberra want daar heb ik nog een aantal foto’s van liggen en daar kan ik zeker nog wat over vertellen want op één van de foto’s sta ik gekleed als een Australische generaal en piloot van de tweede wereld oorlog… :o

7 thoughts on “Welk patroon?”

  1. Hallo Rick en Saeko, wij hebben je e-mail en prachtige foto’s weer in de beste gezondheid ontvangen,je schrijft nogal een beetje zwaarmoedig dat zijn we niet van je gewend, komt dat doordat je vriendinnetje binnenkort weer naar Japan terugreist??? Je kunt dus ook niet tegen zeereizen want je was aardig zeeziek, dus kom je maar weer met het vliegtuig terug, anders duurt het ook veel te lang. Weet je ook al wanneer je weer naar huis komt, want je gaat nu eerst nog naar Nieuw Zeeland voor hoe lang en ga je daarna weer terug naar Australië, ik heb er uit begrepen, dat je geen vol jaar wegblijft maar dat horen we in je volgende e-mails wel. Het is hier nog steeds kwakkelweer met temperaturen rond nul.Wij gunnen jullie daar nog een mooie tijd. De groeten ook aan Saeko van Riek en Opa.

  2. Hello Rick and Saeko. Rick, you make great pictures! Tasmania seams beautiful to us, pitty that it is so far away. We write in English and hope that your girl-friend can read it with you. You want to see her country, does she come to us too? Nederland also is a nice country to show and see. Have you already seen the desert? Or did you only drive through? Have a nice time together in Australia and i’m sure we’ll read from you before you go to New Zealand.Berry and Hetty and Hendrien.

  3. ha broertje en saeko,

    zo te horen kom je eerder terug dan de planning was.
    zeeziek dat klinkt niet zo leuk.
    je moet nog gaan kijken bij de lava rotsen in torndirrup national park bij albany, in port hedland waar krokodillen worden gefokt.
    dat vertelde vorige week een klant die in australie heeft gewoond daar moet heel mooi zijn zei hij.
    maar je moet het zelf weten als jij er toen gaat.
    wanneer gaat saeko eigenlijk terug naar japan?
    nou heel veel plezier en maak er iets leuk van.

    groetjes x je zus en ramon

  4. Misschien is het wel een combinatie van verschillende dingen dat ik eerder naar huis wil. Door het steeds wisselen van reisgenoten krijg ik steeds weer het gevoel dat ik overnieuw begin met mijn reis als de wegen weer eens scheiden. Maar ook zeker doordat Saeko naar huis gaat, zeker nu dat ik haar bijna 3 maanden ken. Hierdoor krijg ik ook wel een beetje heimwee dat ik Nederland en thuis begin te missen… :(

  5. ohh dus je mist ons ook een beetje :)
    ik hoop dat je er nog een mooie tijd van maakt, en het nog leuk hebt met Saeko, en dan zien we je over een tijdje weer lekker terug in Gennep :boogie:
    want het is wel erg vreemd zonder jou 8)

    veel plezier nog en tot over een tijdje,
    Grtz Ramon

  6. hallo rick fijn te horen dat het goed met je gaat sorry dat ik niet eerder op de site was maar onze computer is kapot dus ik zit nu op een van de jongens ik hoor dat je al oveal geweest bent de fotos zijn kei mooi maar we missen je wel hoor zelfs de klanten vragen hoe je het daar vindtje zus heeft het elke dag over je ze heeft de foto op de motor laten zien je ziet er goed uit groetjes en maak er nog een leuke tijd van groetjes van bianca uit MILL

  7. hallo rick hier weer een berichtje van mij ben wel geschrokken van je verhaal maar goed dat het met jou goed gaat. weer iets meegemaakt maar niet zo leuk maar dat kun je verwachten in een ander land. nou gauw je auto verkopen en weer naar nederland terug .nou maak er nog wat van geniet van je vakantie en tot gauw in nederland groetjes bianca claus uit Mill

Comments are closed.