New Year and the days after…

Waarschijnlijk heb je het zelf ook wel eens, dat er van die dagen zijn die alles overhoop halen. Die had ik tijdens Nieuwjaar en een aantal dagen erna.

Het begon eigenlijk allemaal voor Nieuwjaar, had namelijk aan een Nederlandse beloofd om de 29e naar Sydney te komen maar omdat er iemand misschien mee zou komen had ik gewacht met boeken voor een hostel in Sydney. Uiteindelijk had ik iets te lang gewacht en was er niks meer in Sydney beschikbaar… Ik moest haar dus teleurstellen dat ik niet aanwezig kon zijn in Sydney maar beloofde dat ik de 2e dag naar Sydney zou komen…

Omdat ik niet Sydney zou gaan had ik besloten om met een paar anderen die ik eind december tegen was gekomen naar Melbourne te gaan. Uiteraard was daar ook niks meer beschikbaar, maar om toch Nieuwjaar daar te vieren besloten we om naar Melbourne te gaan en op nieuwjaarsdag terug te keren waar we op dat moment verbleven zodat we toch nog enigszins konden rusten. Om 18.00 uur kwamen we aan in Melbourne en hebben we ingedronken in een hostel van bekenden en bleven we daar tot ongeveer 23.00 uur. Daarna was het tijd om de stad in te gaan om het vuurwerk te bekijken dat ‘groots’ aangekondigd stond. De groep en ik wilde natuurlijk het beste zicht hebben om het vuurwerk te bekijken en daarom zijn we naar de rivierbanken gelopen van Melbourne. Natuurlijk zit ook weer aan dit verhaal een keerzijde omdat ik op de brug (Kingsbridge) de groep kwijt was geraakt op één meisje na en dat was een heel aardig en lief meisje uit Duitsland. We hadden ook nog maar iets van een half uur tot een kwartier voordat Nieuwjaar begon en besloten we aan elkaar voor te stellen (was haar namelijk wel na een paar minuten weer kwijt, door de alcohol zullen we maar zeggen :blushing: ) en naar de rivierbank te lopen en daar te gaan zitten en wachten op het nieuwe jaar. Nadat het vuurwerk afgelopen was hebben we daarna nog geprobeerd om een nachtclub binnen te komen in Melbourne. Alleen zelfs met Nieuwjaar kom je er na 2 of 3 uur niet meer naar binnen! :huh: We besloten daarom maar het strand te gaan in St. Kilda om te kijken of er daar een beach party was. Maar ook dat was niet weggelegd voor ons, want die was ook al afgelopen (whats with that Australia? <_< ) Om er toch nog wat van te maken hebben we er tot een uur of 5 op het strand gelopen en gezeten, om eerlijk te bekennen was het achteraf erg gezellig en ben ik blij dat het zo gelopen is! :yay:

Vuurwerk Melbourne Lara

Uiteindelijk zijn we na een uur of vijf weer bij de groep aangesloten en ben ik om zeven uur uit Melbourne vertrokken en lag ik tegen een uurtje of negen in mijn bedje… Dezelfde dag was ik weer vroeg wakker en ben ik nog met een (andere) groep gaan wandelen. Die avond ben ik ook wat eerder gaan slapen (22.00 uur) omdat ik de dag erop weer vroeg op moest gaan staan… :yawn:

De volgende dag (2 januari) ben ik dus toch nog naar Sydney vertrokken om 6 uur in de morgen en heb ik op een half uur rusten aan één stuk 950 KM gereden. Dat was de eerste keer dat ik aan één stuk zo’n grote afstand af heb gelegd. Niet alleen was het erg vermoeiend (ook door de voorgaande lange dagen) maar ook nog eens zo verschrikkelijk saai omdat je maar maximaal 110 mag rijden en je slaat bijna nergens af. En dat lieg ik niet omdat het volgens de routeplanning ik 37 afslagen zou moeten hebben gehad op een afstand van 950 KM. :o Moet je nagaan, in Nederland heb je dat al van Gennep naar Boxmeer 37 afslagen. :P

Hume Highway Eindeloos die Highway

Toen ik in Sydney aankwam was ik echt kapot na die rit, dat was eens maar nooit meer (alhoewel waarschijnlijk zou ik het zo weer doen :hypocrite: ). Na wat gegeten te hebben met de Nederlandse ben ik dan ook meteen gaan slapen (in de auto omdat er natuurlijk nog steeds geen plek was in een hostel) en heb ik iets van 12 uur geslapen, ik was echt knock-out. :D

Maar goed, de volgende dag heb ik verkent en ik moet eerlijk bekennen het is een compleet andere stad dan Melbourne. Sydney is namelijk heel erg toeristisch en je ziet dan ook overal verschillende nationaliteiten. Alles is ook grootser dan Melbourne en dat vond ik in het begin toch al behoorlijk groot. Het was dan ook zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben, maar zou er nooit willen wonen. Het verkeer en de mensenmassa is daar echt gigantisch/chaotisch. De gebouwen daarentegen zijn echt prachtig en de tropische bomen zoals de palmbomen maakt de stad echt af.

Aboriginal in Sydney Kade Sydney

Het nachtleven is trouwens echt geweldig in Sydney. Ik ben daar een oude bekende tegen gekomen in Sydney en die liet mij daar even het nachtleven daar. We hebben met z’n tweeën (want de Nederlandse was moe en bleef achter) erg veel schik gehad. En speciaal voor een fanatieke blog-bezoeker op muddle heb ik mijn camera meegenomen en een aantal foto’s gemaakt. :clown:

Yoko en ik Nightclub Sydney

Op het moment van schrijven ben ik alweer uit Sydney en zit ik in de Blue Mountains (2e dag en morgen ga ik weer). De aankomende dagen ga ik hier de omgeving bekijken en bij iemand op bezoek die een gigantisch stuk grond heeft met de grootte van Brabant, ja je leest het goed Brabant! :eeks:

Houdt de blog dus goed in de gaten want er zal vast wel weer een verhaaltje aankomen hierover en zal nu dus ook stoppen omdat het verhaaltje weer aan de lange kant is. ;) Het fotoalbum is bijgewerkt met 2 nieuwe albums, Nieuwjaar en Sydney

Hoe was jullie jaarwisseling? Iedereen is ondertussen bijgekomen van het jaar 2008 en aan een frisse start begonnen voor het jaar 2009? :)

4 thoughts on “New Year and the days after…”

  1. Hallo Rick, hier weer een bericht uit Malden. Er ligt hier op het ogenblik 5 cm sneeuw en het gaat de komende nacht 10 graden vriezen dat is wel even iets anders dan zomerse temperaturen. We hebben je verhaal gelezen en ook de mooie foto’s bewonderd. Nou onze jaarwisseling is minder spectaculair verlopen, we hebben gewoon met z’n tweeën thuis gezellig een wijntje gedronken en om twaalf uur naar het vuurwerk gekeken dat andere mensen in de buurt afstaken, en dat was het dan.Eerste Kerstdag hebben we gezellig bij Evelien en Martijn gegeten, nou dat kan ik je aanbevelen ze kan echt lekker koken wij hebben dan ook heel erg lekker gegeten.
    de groetjes van Riek en Opa.

  2. Hoi Rick,

    ook voor jou een gelukkig en avontuurlijk Nieuwjaar.
    Mooie foto’s van Sydney en van het vuurwerk. Er is hier een flinke bult sneeuw gevallen en voor de rest gaat alles hier zijn gangetje. Geniet er nog maar lekker van de komende tijd.

    groeten,
    Ed Katinka en de kids.

  3. Zoals ik al verwacht had, een erg mooi Nieuwjaarsverhaal van jouw kant :worship: Zo te lezen heb je een gedenkwaardige Oud & Nieuw gehad en genoeg te doen en zien gehad! Ik zat thuis met de schoonfamilie, even om het contrast weer te geven ;)

    Aan je foto’s te zien heb je daar ook niet echt wat je een gebrek kunt noemen aan leuke meisjes om je heen, hoe jaloers wil je ons hier in Nederland hebben? :lol:
    Verder ook echt leuke foto’s, zowel van Oud & Nieuw, het nachtleven [nog iets met sluitertijd gedaan voor dat effect?] en Sydney. Ik ben denk ik echt verliefd op van die metropolitische steden… zowel bij je foto’s van Melbourne als van Sydney heb ik een onwijs grote drang om er ook naartoe te gaan, net als dat wanneer ik aan NYC terugdenk van afgelopen zomer, ik als een stekker baal dat ik er nu niet nog steeds zit.

    De Blue Mountains klinken ook zeker cool, alsof er met gemak een mooi verhaal uit voort zal komen :D En je zal maar kunnen ‘braggen’ dat je een stuk lang zo groot als een provincie in Nederland hebt zeg! :o

    Ik praat degenen boven mij en degenen met wie je anders nog contact hebt van het thuisfront waarschijnlijk na, maar toch ik ook nog even: het is hier zo ontzettend koud – vannacht vroor het plaatselijk -15 graden – en zoals gewoonlijk staat Nederland weer eens op zijn kop als het weer een beetje gek doet :P Half Nederland op natuurijs, schaatsen overal uitverkocht, iedereen heeft het over de Elfstedentocht… ik als Engelsman ben niet zo’n schaatsliefhebber zoals Nederlanders dat vaak wel zijn en ik irriteer me vooral aan de vertraagde treinen en bevroren fietssloten op weg naar mijn werk :P
    Het heeft op zich wel iets, maar van mij mag het wel weer een graadje of 10 warmer worden.

    Volgens mij is mijn reactie zo onderhand bijna zo lang als jouw blog entry, dus ik kap maar eens af en kijk uit naar je volgende entry :thumbup:

  4. Hallo Rick eindelijk een berichtje uit Gennep.
    Hier is het koud en geur.
    Maar dat wist je al.
    In de tuin bij ons is het feest de vogels hebben in ieder geval genoeg te eten.
    Wij uiteraard ook maar iets anders.
    Verder kunnen we nou mooie plaatjes schieten , letterlijk in de sneeuw.
    Mooi ziet het er nou uit,een genot voor het oog.
    :thumbup:
    Maar bij jou is het weer beter, en heb je in ieder geval genoten van het vuurwerk.
    Hier was het vuurwerk ook mooi, de eene kant de Chinees en de andere kant de Ambonezen.
    nou tot de volgende keer maar weer gr Papa en Hendrien.;)

Comments are closed.