Tijd om naar huis te gaan?

Na meer dan een maand in Australië gereisd te hebben heb ik ze eindelijk gevonden. De kangoeroes! En dat is nog niet alles, heb meer dieren gezien afgelopen dagen. Zoals de Tasmanian Devil (njanjaweeprft), Spot-tailed Quolls, Koala’s en meer van die dieren. Helaas moet ik wel bekennen dat het niet in het wild was, maar in een sanctuary waar ze niet alleen dieren aan de menigte laten zien maar ook zoals de oude televisie serie Skippy dieren helpen die gewond zijn. Dus nu dat ik mijn eerste kangoeroe gezien te hebben is het tijd om naar huis te gaan? Laten we nog heel even wachten op het antwoord…

De reden dat ik nog geen kangoeroe of wallabi gezien heb in het wild is omdat de afgelopen periode het weer nogal wisselvallig was. De ene dag was het 30+ graden en de andere dag was het +/- 15 graden en regende het de hele dag. Eigenlijk lijkt het wel een beetje op Nederland alleen de temperatuur stijgt niet zo ver omhoog. :clown: En het regent niet dagen achter elkaar. Binnenkort ga ik wat meer omhoog in Australië en omdat de zomer begint op 1 december zal de temperatuur meer gaan stijgen omdat in het noorden en westen de temperatuur een stuk hoger is en niet te vergelijken is met Victoria waar ik op dit moment ben. ;)

Kale bomen Skippy - kangoeroe

Maar genoeg over het weer, in het begin had ik het over de dieren, laat ik daar maar weer eens mee verder gaan. Een paar dagen geleden ben ik naar Healesville gegaan om de dieren te bezichtigen die in het wild leven van Australië. Eenmaal aangekomen in de dierentuin begon er al meteen een show over (roof)vogels waar ze leefde in Australië, wat en en hoe ze precies doen roven. Die show was best interessant om te zien. Zo was er een grote roofvogel die ongeveer zo groot is als een puppy en op een unieke manier eieren breekt door een steen te zoeken en kapot te gooien op een ei zodat het dier het leeg kan eten. Wat ook aardig is om te vermelden is dat de roofvogel ongeveer 50 jaar kan worden! :o

Roofvogel Healesville Roofvogel show Healesville

Mijn favoriete dier van de dierentuin is trouwens niet Skippy maar een een quoll (geen idee hoe dat in het Nederlands is :unsure: ). Echt prachtige en schattige diertjes zijn dat. :wub: Ze leven in kuddes in Australië en zijn vooral te zien in Tasmanië net als de Tasmanian Devil. Alleen ze zijn wel bedreigd een diersoort omdat ze dreigen uit te sterven. :( Gelukkig zijn de mensen meegaand met de natuur in Australië. Zo laat er niemand rommel achter op straat, wordt er voorzichtig om gegaan met bossen en meer van dingen die je in Nederland niet ziet!

Quoll Tasmanian Devil

Als je een dier aanrijdt of gewond langs de weg ziet, dan kan je naar een nummer bellen en dan komt de dierenambulance naar de plaats delict of je kan het naar een centre brengen die het diertje helpt om te overleven en daarna weer terug zet in de natuur of in een reservaat zet. Zo was er bij de dierentuin ook een Rescue Centre voor wilde dieren. Zeer interessant om te zien hoe ze dieren helpen en op welke manier ze dat doen. Die van Healesville is één van de weinige ‘klinieken’ die open is voor het publiek, maar dat doen ze zodat men kan zien dat het erg belangrijk is om de natuur te behouden.

Rescue Centre Operatietafel Healesville

Zo te zien ben ik weer ietsjes teveel aan het typen, dus ik laat het maar weer hierbij. Er zijn nog een aantal meer dingen die ik graag zou willen typen, maar laat ik het maar weer hierbij laten voor nu anders wordt het weer te langdradig. :D

Wil wel nog even een video met jullie delen. Gisteren was er namelijk een barbie (BBQ) en iemand had een home made rocket gemaakt. En die werd gelanceerd en dat liep niet echt zoals het hoorde… :schater:

Ow vergeet ik bijna antwoord te geven op mijn vraag die ik in het begin stelde, “Tijd om naar huis te gaan?”. Nee zeker niet, het is prachtig hier en heel misschien ga ik mijn visum aan het einde van het jaar zelfs nog verlengen! :eeks: Heb ook nog besloten om Nieuw Zeeland erbij te pakken volgend jaar, misschien ga ik zelfs al over 3 á 4 maanden. Dus de planning zal er zo ongeveer uit gaan zien; Australië > Nieuw Zeeland > Australië > Nederland. :stud: Tenminste dat is wat ik nu in mijn hoofd heb, maar dat kan veranderen, maar dat zie ik dan vanzelf wel! Ik ga met de wind mee zullen we maar zeggen…

En de laatste “ow” of “ps.” ding en dan laat ik voor wat het is qua verhaal, is dat ik van de week (voor degene die mij goed kennen :P ) voor de zoveelste keer een bescheiden ongelukje gemaakt heb. Dit keer was het niet met mijn eigen auto, maar iemands anders busje. :paperbag: Ik reed nogal hard achteruit om de heuvel op te komen omdat ik anders niet omhoog kwam doordat het gras nat was. Maar het busje slipte op het laatste moment en ik knalde tegen een boom aan. :blushing: Gelukkig was de eigenaar niet boos, dus dat scheelt weer…

Deukje in de bus Afgebroken tak

Toch nog een laatste iets ( :slap: ), mijn Nederlands gaat flink achteruit nu. Had serieus moeite om dit berichtje te schrijven, begin zelfs nu af en toe in het Engels te denken. Dus mijn integratie in Australië gaat erg goed. ^_^

11 thoughts on “Tijd om naar huis te gaan?”

  1. ha broertje,

    zo te zien is alles daar mooi.
    vooral dat diertje dat in de kooi zit.
    je heb echt pech met auto’s weet je zeker dat je rijbewijs hebt?
    je moet wel nederlands blijven oefenen want anders moet ik dadelijk iemand erbij roepen om te vertalen.
    dus er ziet erna uit dat je misschien nog een jaar weg bent ?
    hier alles goed wel regenachtig maar ook koud.

    veel plezier en geniet er van en rij nu nergens meer tegen aan he.

    groetjes ramon en joan

  2. hey broer

    je heb weer mooie foto’s er op gezet
    dus je hebt nu in het echt skippy gezien en nog veel meer dieren die je in nerderland niet ziet
    dus meschien blijf je nog langer weg
    ik dacht het al dat je naar nieuw zeeland ging want dat licht dicht bij australie
    maar je moet nederland blijven schrijfen want ik kan die andere taal niet ik kan alleen nerderlands broer
    geniet er van en we horen snel weer van jou

    gr van matje en dikke kus van mij eefje

  3. Hallo Rick, eindelijk dan toch een paar foto’s met skippy’s er op wel uit een dierentuin, maar je zult er ook nog wel in het wild tegenkomen, er staan ook enkele lelijke dieren op zoals slangen enz. Je hebt groot gelijk dat je nu ook meteen Nieuw Zeeland gaat bekijken.
    Wij vragen ons echter wel af of je nog wel ooit naar Nederland terugkomt.Het zijn weer hele mooie foto’s die je daar gemaakt hebt, geniet er maar lekker van daar in dat verre Australië, nog heel veel plezier daar van Riek en Opa.

  4. Ik moet zeggen dat je heel veel vette foto’s in het album gezet hebt, dieren blijven cool en dan vooral die je daar ziet en die we hier niet hebben :) En mooi dat je er zoveel over leert!

    Dat de zomer aan zijn begin staat moet ook lekker zijn, de komende tijd krijgen we dus veel foto’s van jou in van die cargo korte broeken als een echte backpacker dus? :P

    Bedoel je trouwens dat je aan het eind van dit jaar [2008 dus] je visum gaat verlengen, of aan het einde van je reisduur daar, wat een jaar is toch?
    Wel heel vet dat je ook Nieuw-Zeeland erbij gaat pikken joh :yummie: Mijn ouders zijn daar in 1992 drie weken geweest en mijn vader vond het zo mooi dat hij daar eigenlijk met zijn pensioen [nu dus eigenlijk] wilde gaan wonen, maar mijn moeder wil dat niet. Is het misschien ook leuk om Tasmanië erbij te nemen? Mijn vader is daar vorig jaar een week geweest [waarna hij doorging naar Australië voor drie weken] en vond het eigenlijk nog mooier dan Australië! :o

    Als je straks helemaal geen Nederlands blijkt te kunnen, schrijf ik mijn comments voortaan wel in het Engels, aye mate? ;)

  5. ha die skippy man , nou alles is al geschreven. mooie foto`s en dat het daar mooi is.
    nu kan ik het mooi kort houden.
    maar schijn bedriegt jochie.
    jij hebt je sinterklaas kado niet gekregen.
    ze hebben het wel over Australië , maar wij hebben sinterklaas.
    nou daar komt hij dan.

    sint vond op de steffenberg
    geen ene reinders, dat was erg

    naar de brugstraat door gestuurd
    en daar door de ramen gegluurd

    wel veel mensen bij elkaar
    maar was rick nou ook wel daar?

    nu die zit in `t verre land
    ziet kangoeroe`s in `t warme zand

    rijdt met auto`s tegen bomen
    (dat hij er nog aan mag komen!)

    is Australië onveilig aan het maken
    ziet veel hagedissen maar geen draken

    is met vrouwen rond aan het hangen
    heeft hij zich al laten vangen?

    we volgen het op muddle.nl
    en vinden hem volgend jaar hopelijk wel

    sint en piet

  6. Hallo Rick,

    Je kent me niet maar ik trof vandaag Je opa(oom Piet)voor mij bij mijn vaders verjaardag.
    Daar waren we wat aan het kletsen en kwamen zo bij jou terecht. hij vertelde me van je website.

    Ik heb deze vandaag door gelezen en vindt hem erg interessant. Zal hem blijven volgen. Ik denk dat ook dat in ieder van ons wel wat avontuurlijks schuilt maar we maken ze waar jij wel en dat is tof en dadelijk een levenservaring rijker.

    Amuseer je en blijf door schrijven want dat is voor je zelf straks ook een naslagwerk en voor de familie leuk leeswerk.

    groeten van een een neef van je vader.

    Ger

  7. Het is ook maar een wild idee om mijn visum te verlengen, misschien doe ik het en misschien ook niet. Maar wil er wel voor in aanmerking komen. Dus ik moet 3 maanden hier gewerkt hebben wil ik ervoor in aanmerking komen. Dus @William, het is na mijn eerste jaar ( > oktober 2009). :) En Tasmanië ga ik zeker nog bezoeken, staat zelfs voor januari/februari op de planning. Misschien ga ik daar nog zelfs rond toeren op de motor. :yay:

    Wat ik trouwens ook nog naar toe wil gaan nadat ik uit Australië/Nieuw Zeeland vertrek is om een tussenstop te maken in Japan en daar ook nog een tijdje te blijven… Volgens mij heb ik een reisvirus te pakken… :blushing:

    @Pa, leuk gedichtje. :thumbup: Was helemaal vergeten dat Sinterklaas in Nederland was. Hebben jullie nog wat gedaan voor 5 december? :)

    @Ger, altijd leuk als er meer familie op mijn site komt! Nog heel even en ik word dadelijk nog beroemd in Nederland. ;)

  8. yep een heel cool verhaal….maar die auto’s moet je echt van af blijven blijkt! :S wie rijdt er nu ook links? is toch achterlijk!

  9. Haha inderdaad Nenno, het blijft raar dat links rijden. De landen die links rijden kan je volgens mij ook op één hand tellen. Dus dat zegt al genoeg. ;)

  10. Beste Rick,

    het heeft een tijdje op zich laten wachten voor ik tijd kon vinden om jouw weblog te bekijken en te lezen.
    Nu is het zover, ik lees dat je al veel hebt meegemaakt down under en dat je nog plannen hebt om ook nog een uitstapje te maken na nieuw zeeland (Zuid of Noord???) volgens onze buurjongne Mark is het in het zuiden het meest heftig. (dus iets voor jouw, zeker met de ervaring die je al hebt opgedaan.
    De film die je gemaakt hebt voor de verjaardag van je vader was zeer geslaagd. Het verhaal wat ik verteld heb was een mooie leidraad voor de film. de tussen stukjes van andere paste er goed in. jammer dat je zelf niet lijfelijk aanwezig was.
    In je verhaal is me niet duidelijk in welke plaats je nu zit en hoe je er bent gekomen. Via Singapore en … en.. en waar nu ??? rianne en ik vinden dat leuk en kunnen je reis dan volgen via google earth.
    Misschien heeft Rianne nog tips voor je, ze is zelf een of twee maanden Down Under geweest. Ik weet alleen niet in welke steden. het is bij ons nu bijna kerstmis (helaas geen sneeuw) maar wel koud en niet zoals bij jouw daar met een kerstman in pak op het strand.
    Heb je al een baantje kunnen vinden bij de Aldi?,of kennen ze die supermarkt keten nog niet. Fijne kertsdagen en een super jaarwisseling met veel vuurwerk !!!
    groetjes en tot binnenkort Rianne en Johan

  11. Hoi Johan, geen idee of het noord of zuid wordt, misschien wel beide. Zie ik allemaal vanzelf wel. Niet teveel plannen is mijn motto en lekker genieten van het jaar en zien waar het schip strand… ;) En onder elke bericht kan je de plaats zien waar ik op dat moment was. :) Moet mijn route ook maar eens updaten bij Google zodat de route pagina ook weer up to date is. Als Rianne tips heeft, dan hoor ik ze graag, stuur ze maar naar mijn mail of zet het in een berichtje op mijn site. Aldi? Dat kennen ze hier wel, maar dat heb ik voorlopig wel genoeg gezien! :D

Comments are closed.