Road Warrior failure

Gisteren dacht ik het eindelijk voor elkaar te hebben. Mijn eigen auto die ik maandag op had gehaald zodat ik met eigen vervoer Australië rond kon gaan. De bedoeling was dan ook om een hostel vinden vlakbij Melbourne, daar te parkeren en voor een tijdje te blijven zodat ik wat ideeën op kon gaan doen om (met meerdere reisgenoten) te gaan reizen in Australië. Maar zoals de titel al verklapt was dat niet helemaal gegaan zoals het hoorde. Laat ik maar weer eens terugkomen met een referentie naar een film. Mad Max kwam eind jaren ’70 uit en werd een grote hit. Voor degene die de film niet kennen, het is een Australische film dat zich afspeelt in de toekomst waarbij benzine en auto’s van groot belang zijn om te overleven. Snelheid en strijden om een paar liter benzine staan dan ook centraal in de film.

Max Max

Nu vraag je natuurlijk af wat dat in hemelsnaam te maken heeft met wat ik meegemaakt heb. Nou dat zal ik je vertellen, in de film van Mad Max werden auto’s gebruikt van het merk Ford. En omdat ze in Australië en nog een klein aantal landen alleen de Falcon maken, werd deze ook gebruik in de film. Ikzelf heb dan ook een Falcon aangeschaft (omdat reserve onderdelen in overvloed hier verkrijgbaar zijn). Alleen toen ik hem kocht bleek volgens de verkoper dat de accu in orde zou zijn. Maar achteraf bleek hij gewoon kapot te zijn en kon ik totaal de motor maar 3x starten met de accu. :(

Ford Falcon

Ik was dus mooi onderweg naar het plaatsje Southbank (dat vlak onder Melbourne ligt) om daar de hostel op te zoeken waar ik zou gaan verblijven voor een aantal daagjes. Na een klein uurtje gereden te hebben, kwam ik aan in Southbank en ging ik even snel aan de kant bij een parking bay waarbij je alleen voor maximaal 15 minuten mag laden en lossen om even op de kaart te kijken in welke straat de hostel zat. Al snel bleek dat ik op de goede weg zat en nog maar een kleine kilometer van de hostel af zat…

Maar toen gebeurde het, of juist niet, de motor wilde niet starten. Dus ik alle elektronische apparaten en ventilatoren af gezet en even gewacht of hij toch weer wou starten. Neen niks… :crying: De accu bleek leeg te zijn en ik kon niks anders doen dan een nieuwe accu te zoeken. Omdat de meeste tankstations in Australië accu’s verkopen heb ik bij een winkeltje in de buurt gevraagd of er eentje in de buurt zat. Nou die wees me de weg en ik daar kijken; niks. Na meerdere malen bij verschillende winkels gevraagd te hebben en mij verteld hadden waar ik moest zijn en of ze eventueel accu’s verkochten had ik uiteindelijk een garage gevonden die ze deden verkopen. Ik was inmiddels al een aardig eindje van de auto vandaan en ik moest de accu dus een paar straten door Southbank heen zien te krijgen. Gelukkig zat er een handvat aan, maar na een paar minuten gaat hij toch behoorlijk wat wegen. :sweatingbullets:

Ondertussen was ik na 3 uur eindelijk weer bij de auto aangekomen en ik keek in de kofferbak of er sleutels in lagen om de accu los te halen. Het bleek niet mijn geluksdag te zijn, want er lag alleen verbandtrommel in en een krik om de auto omhoog te zetten. Maar wat wel een geluk bleek te zijn, was dat er pal naast waar ik geparkeerd stond een Aston Martin garage zat en ik vroeg of ik wat sleutels kon lenen om de accu eruit te halen. En tot mijn verbazing wilde een monteur mij helpen om de accu eruit te halen. Alleen wat bleek nu? De verkoper een paar straten verderop had mij een verkeerde accu meegegeven. Maar weer een geluk bij een ongeluk kon de accu andersom erin worden gezet en werd hij na kleine aanpassingen netjes erin gezet door de monteur en kon de auto weer gestart worden. Ik kon dus eindelijk naar de hostel gaan waar ik 3 uur eerder al had moeten zijn. En de monteur deed dit voor niks en nam de kapotte accu mee. Uiteindelijk ben ik hem erg dankbaar hiervoor. :thumbup:

Aston Martin garage

Wat ik hier aan over heb gehouden? Een plattere knip en een ervaring rijker (of juist armer, het is hoe je het bekijkt ;) ). Nu is het tijd wat rond te gaan scharrelen voor reisgenoten/mogelijkheden en verder te gaan met de reis! :)

10 thoughts on “Road Warrior failure”

  1. Hallo Rick,

    Denken wij dat wij alleen in Nederland genept worden bij de aankoop van een auto, niet dus!! Fijn dat hij het nu weer doet en we hopen dat je niet nog meer “surprises” tegen komt bij je vervoermiddel. Succes verder en veel plezier.

    Groetjes, Marie-Christine en Noud en de rest.

  2. ha broeretje,

    dat was niet zo mooi, maar gelukkig is alles goed gekomen.
    hopen dat je geen pech meer krijgt met je auto.
    ik hoop dat je reisgenoten tegen komt ,want het is toch gezelliger als je een gezelschap erbij hebt.
    maak wel foto’s want wij willen ook mee genieten.
    veel plezier,

    groetjes ramon en joan

  3. Hallo Rick
    ik denk dat je nu je mooie en goeie Peugiot wel zult missen, die reed volgens mij wel elke dag en elk uur. Hardstikke leuk dat je ons zo mooi op de hoogte houdt van je belevenissen daar, maar wij hopen dat je niet al te veel nare berichten hoeft te sturen want anders wordt het niet zo leuk meer, je hebt nu natuurlijk geen tijd meer gehad om foto’s te maken, ook hoop ik voor jou, dat je nog een goed gezelschap kunt vinden om mee op te trekken. Wij denken dagelijks aan jou daarom ook de hartelijke groeten van Riek en Opa

  4. Wat een boefjes, he!!!!!
    Laten ze jou achter met een kapotte accu, en moet je ook nog eens een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel eind lopen hahahahahahaha. Nu maar hopen dat je niet meer stukken eraan krijgt.
    Een foto van je auto en de accu en alleen vooraanzicht, wat karig van je.
    wel een mooie auto en zo mooi groooooooooooooooooooooooooooot.
    Ik meende dat je alleen van kleine auto`s hield, maar hier kun je achterin wel slapen , ja alleen slapen hhahahahahahahahaha.
    gr en tot de volgende keer maar weer Berry en Hendrien.

  5. Had maar even geroepen, ik had nog wel een accu voor je gehad
    (wel even zelf ophalen a.u.b.)

    Als je nu een auto uit de 21e eeuw gekocht had zat er misschien ook AVLS in (auto volgsysteem) dan weten we via internet precies waar je slee staat, zodat we mee kunnen googlen naar de dichtsbijzijnde garage.

    Uiteraard een geintje, have fun en we volgen je op de digitale voet.

    Greetz,
    de Stalpertjes uit Bemmel

  6. hey broer
    Dat is niet leuk wat je mee hebt gemaakt maar nu weet je zeker dat hij goed rijd met een nieuwe accu
    en ik hoop dat je niks meer aan de auto krijgt. want dat is dan wel pech hebben. maar als je in nederland een auto koopt kan je dan ook gebeuren toch? en ik hoop ook dat je daar ook wat vrienden maakt want dat is wel leuker om mee rond tereizen. en we horen snel weer van je. en ik ben wel benieuwt naar de foto’s veel plezier en hou je taai. gr van matje en een dikke kus jes zusje ;) doeg

  7. [hmm, ik heb geen e-mail gehad :O]

    Balen van die auto man! Geef je je zuurverdiende centen uit aan zo’n grote investering, krijg je meteen de deksel op je neus… :( Maar gelukkig waren ze daar zo vriendelijk om jou [gratisjjj] te helpen, dat is wel weer mooi :thumbup: En zulke verhalen als deze horen er wel bij, die maken de reis alleen maar interessanter uiteindelijk ;)

    Ik las trouwens eerst in plaats van Southbank, South Park :rofl:

    Ik ben erg benieuwd hoe het in de hostel bevalt en wat voor mensen je er allemaal ontmoet! Ik lees het vast binnenkort :)

  8. Natuurlijk hoort dit er allemaal bij, anders had ik het niet gepost. ;) En vooral omdat de auto’s hier veel meer lijden dan in Nederland gaan er dingen onverwachts stuk. Niet dat de accu er wat mee te maken had, omdat die bij het begin al vervangen moest zijn, maar goed. Hij is vervangen en loopt weer als een zonnetje. :)

    Ben van de week nog wat Nederlanders tegengekomen. En volgende week ga ik weer verder. Dus misschien zit er wel weer in de tussentijd een verhaaltje in als ik er tijd voor krijg. :yummie:

    @William, apart zou hij wel gedaan moeten hebben. Maar er zitten wel meer bugs in die ik de afgelopen periode tegen ben gekomen. Alleen dat kan ik nu niet meer veranderen helaas. Dus ik zal het hiermee moeten doen… ;)

  9. Hoi Rick,

    Stoere car.
    Hopelijk heb je hem wel goed verzekerd anders gaat het je straks misschien nog meer geld kosten of houden ze je daar :( Je moet ook geen FORD kopen. Brengt alleen maar ellende met zich mee. Heb hier helaas ook ervaring mee gehad. Hopelijk doet ie het verder goed en krijgen we weer mooi foto’s te zien. 9_9

    Gr. Jos en Bernadet

  10. Hallo Rick
    Je krijgt zo toch wel heel veel berichten over zowel meedeleven als ook wel een beetje leedvermaak. Je denkt zeker als ik niets schrijf, dan denken zij ook niet aan mij, maar dat is niet waar en het is ook niet zo, dat als jij niet schrijft hoor ik ook niets van jullie vanddaar dit bericht. Wij hopen dat je verder zonder kleerscheuren en pech je reis mag vervolgen. Heel veel plezier in Australie en tot verder nieuws over je tocht daar. Heel veel groeten van Opa en Riek.

Comments are closed.