Back on track

Zo daar ben ik weer! Ah gezellig, krijgen we dit keer weer een verhaaltje over een stripevenement, naakte vrouwen en meer van die dingen? Nee helaas ik moet je teleurstellen want er komt deze keer een normaal backpackers verhaaltje op de proppen, alles is puur natuur deze keer, ik beloof het. Alhoewel er is misschien toch wel iets om te vermelden… Ach weet je wat, laten we het deze keer gewoon hebben over WWOOF’en… ;)

Voordat ik naar Sexpo af ging reizen was ik in Warburton om daar te WWOOF’en op een soort van organische boerderij. Alleen ging ik al na twee dagen terug naar Melbourne om daar flyers uit te delen. Eenmaal terug gekomen van Sexpo is het leven van een WWOOF’er echt begonnen. :yay: De bedoeling op zo’n soort farm is om de mensen die het bedrijf bezitten te helpen met het werk dat ze daar verrichten. In de meesten gevallen is het zo dat je dan bij een boerderij terecht komt dat alles biologisch plant en dus alles wat chemisch is niet gebruikt. Alleen zoals jullie weten lopen mijn verhalen niet zoals ze meestal zijn. Ook deze keer kwam ik niet terecht bij een ‘boerderij’ maar bij een soort van tempel / healing centre. Dus van planten of wieden van planten is er geen sprake van geweest. Wat ik wel gedaan heb bij de tempel is het renoveren ervan, dit betekend schilderen en opknappen van de tempel. Ofwel gewoonweg klussen. Omdat je met een aantal man bent, vijf WWOOF’ers welteverstaan is het werk zeker goed te doen omdat vele handen licht werk maakt. Maar ook voor de gezelligheid is het zeker niet verkeerd. :D En af en toe kom je een dier in de achtertuin tegen die je in Nederland niet zo heel erg snel zou zien… wacht even, laat ik het even corrigeren, je komt ze helemaal niet in de vrije natuur van Nederland tegen. Zo vond ik onder een groot zeil een ‘blue tongue lizzard’. B)

Groepsfoto Warburton Blue tongue lizzard

Naast het werken is er uiteraard ook tijd om de omgeving te bekijken. Warburton is net als Kallista rijk aan bossen en is niet zo druk en chaotisch als een stad als Melbourne. Een aantal dagen geleden heb ik de tegenovergestelde gedaan van Kallista en heb ik de zonsopgang bekeken in plaats van de zonsondergang. Net als de zonsondergang is de zonsopgang prachtig om te zien van een hoger liggend landsdeel en dat hebben we dan ook gedaan met de andere WWOOF’ers en de eigenaar van de tempel. Daarna hebben is er ook nog even een rivier wandeling gemaakt die daar begint en eindigt in Melbourne. Bij die rivier is de waterbron zuiver genoeg om te drinken en zijn er een aantal jerry cans gevuld. :)

Zonsopgang Warburton Jerry cans vullen

Wat ook erg mooi is om mee te maken is een gipsy market. Hierbij verkopen ze merendeel sieraden, kleding en voedsel dat van zigeuners vandaan komt en aan andere (zigeuners) willen verkopen. De markt staat in teken van gezelligheid en vrijheid. Dit komt namelijk niet alleen door het verkopen van de kleding maar ook door de bezigheden eromheen. Zo wordt er door verschillende personen muziek gemaakt, dat varieert van bongo groepen tot individuele personen die de markt verzorgt van dans en plezier.  :music: En daar blijft het niet bij omdat er ook een erg populair spelletje aanwezig was op de markt en dat is ‘hack the sack’. Dat is niks meer dan een klein balletje dat gevuld is met zandkorrels en die probeer je dan zo lang mogelijk in de lucht te houden door je lichaam te gebruiken (behalve je handen). Moet erbij zeggen dat het spelletje erg leuk is en verslavend is om te doen. Vooral als je eenmaal met een kleine groep begonnen bent komen er steeds meer mensen bij. En als ze dan ook nog eens bongo muziek erbij gespeeld wordt is het helemaal compleet… :king:

Gipsy market St Andrews Hack the sack

Waar lijkt dit alles eigenlijk op? Je zou het kunnen vergelijken met hippies uit de jaren ’70. Of gewoon de zigeuners die door het land heen trekken alleen de meesten zijn wel gebonden aan zijn of haar omgeving. Australië heeft net als elk ander land verschillende volkeren en dit is er één van. In mijn vervolgverhalen zullen er zeer waarschijnlijk wel meerdere culturen en volkeren in voorkomen. En wat nog meer? Geen idee, de weg is nog lang en ik heb nog maar een maand erop zitten. Tijd om weer verder te gaan verkennen! :detective:

Edit: who is the panda now? :blushing:
Panda muts

8 thoughts on “Back on track”

  1. hey broer

    zo telezen heb je daar goed naar je zin
    en je vermaakt je daar heel goed
    daar ben ik blij om en je heb weer hele mooie foto’s gemaakt het lijkt me daar heel gezelig met al die mensen die samen muziek maken en dansen en hoe mensen ook anders kunnen vermaken met een balletje het lijkt me daar heel gezelig daar en zo tezien heb je ook een leuke panda muts gekocht en ik wil even zechen geniet er van en van het weer want bij jou is het mooi weer
    we horen weer snel van jou

    groetjes van matje en van mama
    en van mij een dikke kus
    doeg

  2. Hoi Rick,
    Wat je ook meemaakt, of dat nou sexy girls zijn of enge beesten, je vermaakt je duidelijk heel goed. Leuk!
    Zijn de andere wooffers ook backpackers?
    Je filmpje voor de verjaardag van je vader was prima gelukt. Nog gefeliciteerd met zijn verjaardag.
    Geniet van je reis, groeten, Henk en Harriët

  3. hey pandareus.
    eindelijk gewone plaatjes , nu kunnen we wat eerder reageren.
    nu hoeven we niet zo te aarzelen, die lizzard ziet er goed uit , neem er maar een mee leuk voor in huis.
    zo te zien gaat het je heel goed.
    al met al ga je steeds meer zien van Australië, is niet bij nacht dan wel bij zonsopgang.
    als je straks thuis bent ga je waarschijnlijk Nederland verkennen hahahahahaha
    geniet en hou je haaks gr papa en Hendrien en je kleinste schatje Hetty

  4. Hallo Rick, ik reageer een beetje laat, omdat wij gisteren naar de verjaardag van Dennis zijn geweest, die werd gisteren 23 jaar, en daarna heb ik niet meer op de pc gekeken,we hebben de hele dag binnen gezeten want het heeft weer eens de hele dag geregend. Ik heb weer bijzonder genoten van je verhaal maar ook van de mooie foto’s die je gemaakt hebt. Ik heb het idee dat wij jou hier meer missen dan dat jij ons mist.Ik heb al verschillende foto’s uitgedraaid op foto-formaat. Uit je verhalen blijkt dat jij je daar heel goed amuseert en heel veel van Australië ziet en er nog veel meer van gaat zien.heel veel groeten van Riek en Opa.

  5. Leuk dat je nu echt goed aan het WWOOF’en bent geslagen :) Maar het leukst is nog dat je nu echt een groepje lotgenoten hebt waarmee je dit doet! Want volgens mij zie ik op die foto dezelfde mensen als bij wie je in je vorige bericht in de auto zat? Grappig dat jij zo enorm veel groter lijkt te zijn dan de rest – typische Nederlandse man :D

    De verdere foto’s zijn ook heel cool, zoals die met de hagedis, hoe vet om die te spotten en gewoon vast te houden…

    Wat betreft dat balspelletje, dat is cool! Ik zie in Nederland ook weleens groepjes jongeren dat spelen, maar dat zijn dan vaak van die alternatievelingen [nee, niet :emo: ;)]. Buiten Nederland is het volgens mij redelijk populair, in Amerika wordt het in ieder geval ook wel gebezigd :) Was je er een beetje goed in?

    Om mee af te sluiten: gelukkig zie jij er niet uit als een “sad panda”… *wink wink nudge nudge*

  6. @evelien en martijn, nee dat was een muts van iemand anders, ze wou een foto maken van mij en die muts. :blushing:

    @Henk en Harriët, klopt inderdaad, dat zijn ook backpackers. Om precies te zijn, de linker twee zijn Japanners en de rechter twee Duitsers. :)

    @William, nope dat zijn weer anderen. Die in de auto waren degene waar ik verbleef tijdens Sexpo en die hierboven zijn backpackers. ;)

  7. heey Skippy,
    Leuke update prima vertoeven dus daar?
    Hehehe is eindelijk het primitieve bestaan begonnen ;)
    Hoe lang duurt het voordat je kan douchen….
    Wassen van kleren lukt dat nog hahahaha
    en had je nou alles in een backpak?

    Dat balletje ken ik ook wel ergens van maar Willy weet je zeker dat het geen :emo: zijn hahahah iig alternatievelingen maar Nederland is dan ook wel een van de meest kritsche landen dacht ik

    Hoe is het verder met de dames en Rick daar dan…..?

    peace out!

  8. ha broertje,

    sorry dat ik nu pas reageer want wij hadden een paar dagen geen internet nu gelukkig weer wel.
    volgens mij heb je daar heel erg naar de zin.
    de muts staat je kei leuk.
    zo te zien heb jij mooi weer hier is het koud en regenachtig maar ja.
    je hebt weer mooie foto’s er op staan volgens mij moeten we daar ook een keer naar toe gaan.

    veel plezier en tot hoorens

    groetjes ramon en joan

Comments are closed.